Iris Wijnands
Iris Wijnands Winkel 30 dec 2019

Geef je interieur eens iets ‘nieuws’ uit deze kringloopwinkels in Den Haag

Wij weten precies bij welke kringloop in Den Haag je moet zijn. Deze kringloopwinkels lopen wij graag af en toe in om vervolgens met mooie vondsten voor ons interieur weer naar huis te gaan.

Wanneer je van plan bent om in Den Haag eens een dagje verschillende kringlopen af te gaan, of je wil gewoon weten waar één goede kringloop zit die je regelmatig kan bezoeken, dan moet je dit lijstje zeker eens zien.

Kringloop in Den Haag #1: Haagse Pracht

Bij kringloop Haagse Pracht zul je alle meubels vinden die je nodig hebt. Tafels en stoelen, banken en kasten of een mooie lamp? Hebben ze! Ze kopen hier van alles in om het vervolgens weer aan jou door te verkopen.

Kringloop Haagse Pracht vind je op de Herderslaan 91.

Kringloop in Den Haag #2: 070Watt

Bij kringloop 070Watt vind je een nostalgisch ‘grootmoeders hoekje’ waar je een bakkie pleur kan doen op heerlijk ouderwetse banken. In deze winkel bewijzen ze dat oude meuk wél leuk kan zijn.

Bij 070Watt bieden ze jongeren tussen de 14 en 18 een traject en de mogelijkheid een stap naar een goede toekomst te zetten. De jongeren die hier werken, werken onder andere in de kringloopwinkel, maar ook in de horeca. Je kan op deze locatie dus ook lekker lunchen!

Je vindt de kringloop 070Watt op de Pletterijkade 15-28.

Kringloop in Den Haag #3: Kringloop Den Haag

Deze keten van kringloopwinkels in Den Haag heet letterlijk ‘Kringloop Den Haag’. Lekker duidelijk dus! Er zijn 8 vestigingen waar we graag eens naar binnen lopen om te zien wat er te koop is. We hebben één van onze favoriete winkels hieronder uitgelicht. De rest van de locatie van Kringloop Den Haag vind je hier.

Net buiten het centrum van Den Haag in het stadsdeel Segbroek, vind je Kringloopwinkel Weimarstraat. In de omliggende wijken wonen zestigduizend mensen. Het is een komen en gaan van mensen en goederen. Daarom is deze kringloop ontzettend gezellig en is er altijd een gevarieerd assortiment!

Kringloop Den Haag Weimarstraat vind je aan, je raadde het al, de Weimarstraat 81-83.

Kringloop in Den Haag #4: Schroeder

Nog een kringloopketen! Deze kringloop heeft óók 8 locaties. Toch vind je hier net weer wat anders dan bij de vorige kringloop. Je weet natuurlijk nooit wat je tegenkomt als je naar een kringloop gaat en al helemaal niet als je op zoveel verschillende plekken kan rondneuzen.

Schroeder geeft mensen en spullen een tweede kans. Jij ook? Dan moet je zeker eens langs één van de gezellige vestigingen. Welke er allemaal zijn dat kan je hier vinden. Er zitten er twee op de Piet Heinstraat, dus als je daar heen gaat sla je twee vliegen in één klap!

Kringloop Schroeder vind je (onder andere) op de Piet Heinstraat 25 en 69.

Kringloop in Den Haag #5: Emmaus

Emmaus is een woon- en werkgemeenschap. Ze wonen en werken met  6 á 7 mensen in een oud pand aan de Prinsegracht in Den Haag. Het werk bestaat voornamelijk uit het ophalen en verkopen van wat zij noemen ‘welvaartsresten’.

Die welvaartsresten zijn nog prima voor een tweede leven in jouw huis. Er zijn prachtige rotan stoelen en andere items te vinden waar wij helemaal enthousiast van worden. Ook is er een ‘potterie’ waar je onder andere potten, vazen en schalen kan vinden.

Kringloop Emmaus vind je op de Prinsegracht 36 en op de Beeklaan 315.

Kringloop in Den Haag #6: RataPlan

We sluiten af met kringloop Rataplan. Deze stichting exploiteert kringlopen in 23 steden. Gelukkig is RataPlan Den Haag daar één van. Met 5050 m2 is de kringloopwinkel in Den Haag de grootste kringloopwinkel van Nederland.

Iedere dag ligt er weer iets anders in de schappen van RataPlan. Zo blijft de jacht naar nieuwe interieuritems altijd spannend. Dit keer niet gevonden wat je zocht? Misschien kom je het de volgende keer wel tegen in de winkel. Het schatzoeken in RataPlan Den Haag kan dus beginnen.

Kringloop RataPlan Den Haag vind je op de Laan van Waalhaven 213a.

Meer lezen over tweedehands winkelen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geef je interieur eens iets ‘nieuws’ uit deze kringloopwinkels in Den Haag
Sluiten