Iris Wijnands
Iris Wijnands Winkel 16 dec 2019

5 kringloopwinkels in Amsterdam waar we helemaal blij van worden

Wij zijn dol op mooie interieuritems voor een zacht prijsje. Meestal houden we scherp de aanbiedingen in de gaten, maar we lopen ook regelmatig eens binnen bij een kringloopwinkel. Als we een kringloop in Amsterdam binnenlopen komen we meestal wel thuis met een nieuwe vaas, een mooi schilderij of een complete inboedel.

Shoppen bij de kringloop is een stuk beter voor het milieu en vaak ook beter voor je portemonnee. Voor onze kringloopwinkel-tripjes gaan we altijd naar deze kringloopwinkels. Eigenlijk komen we zelden met lege handen thuis.

Kringloop in Amsterdam #1: RataPlan

RataPlan heeft drie locaties in Amsterdam. De kringloopwinkels zijn alle drie enorm groot, en de kringloopwinkel aan de Generatorstraat heeft zelfs twee verdiepingen.

Ben je moe geworden dan al dat neuzen tussen tweedehands interieuritems? Je kan bij RataPlan ook wat eten of drinken in de horecahoek. Wanneer je weer uitgerust bent kun je dus nog een rondje maken om de echte pronkstukken te vinden.

De drie locaties van RataPlan zijn te vinden op Generatorstraat 10, Slingelandtstraat 39 en de Willem Roelofsstraat 2.

Kringloop in Amsterdam #2: De Lokatie

Bij de kringloop De Lokatie weet je nooit welke schatten je tegenkomt. Op hun website laten ze zien dat er af en toe designpareltjes gevonden worden tussen hun tweedehands meubels, en dat vinden wij natuurlijk zeer interessant! Zo zijn er begin dit jaar bijvoorbeeld stoelen verkocht van een leerling van Gerrit Rietveld.

De drie locaties van De Lokatie vind je op de Distelweg 185, Buikslotermeerplein 2-10 en de Eerste Oosterparkstraat 236 in Amsterdam.

Kringloop in Amsterdam #3: Kerkstraat

Deze kringloop in Amsterdam aan de gelijknamige Kerkstraat herken je aan de blauwe tegels aan de buitenkant. Wanneer je naar binnen stapt vind je allerlei vintage items. Naast boeken en kleding die we meestal in kringloopwinkels aantreffen zijn er genoeg woonaccessoires die je huis veel sfeer zullen geven.

Hier en daar zien we ook meubels in deze kleine kringloopwinkel, maar je moet maar net het geluk hebben dat er op het moment dat je de Kerkstraat bezoekt er een mooie stoel of kast staat. Maar dat is een deel van het plezier, als het om kringloopwinkels gaat.

Deze kringloop in Amsterdam vind je, je raad het al, op de Kerkstraat 354.

Kringloop in Amsterdam #4: Re-Circle

Bij Re-Circle kan je écht met toffe dingen thuiskomen. Denk aan vazen, bloempotten of nieuwe stoelen. Ben je van plan om naar Re-Circle te gaan? Dan moet je naar Buikslotermeerplein 225 in Amsterdam.

Kringloop in Amsterdam #5: De Milieu Brigade

De Milieu Brigade is echt zo’n heerlijke ouderwetse kringloop in Amsterdam waar alles lekker vol staat en je uren door de winkel kan struinen. Ze verkopen grote meubels als banken of kasten, maar ook een lampen, kandelaars en spiegels zijn hier te vinden.

De Milieu Brigade is te vinden op de Slijperweg 18B in Amsterdam.

Meer lezen over kringloopwinkels?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 kringloopwinkels in Amsterdam waar we helemaal blij van worden
Sluiten