Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Interieur 4 dec 2018

Kluns in de keuken? Dit is waarom je altijd krijt klaar moet hebben liggen

Krijt is een absolute must-have voor in de keuken, want het is ontzettend absorberend. Schoolkrijt is erg handig en bewaar ook vast jij na het lezen van dit artikel een stukje krijt in de keukenla. 

Krijt wordt niet alleen gebruikt door leraren in het leslokaal en door spelende kinderen op de stoep. Ook gewichtheffers en gymnasten maken gebruik van krijt om grip te krijgen tijdens het turnen. Maar wist je ook al dat je het prima kan gebruiken in de keukenla? Wij vertellen je waarom.

Krijt tegen olievlekken

Je kent het vast wel: je bent in de keuken om je Jamie Oliver kunsten te verbeteren en dan splash! Je morst olijfolie op je favoriete blouse. Herkenbaar? Krijt komt hier prima van pas. Krijt absorbeert namelijk, en is daarom ideaal tegen olie en vette plekken op je favoriete blouse.

Schoolkrijt

Er zijn verschillende soorten krijt en deze zijn niet allemaal geschikt om olievlekken te bestrijden. Het laatste waar je op zit te wachten is een gekleurde olievlek, omdat je een gekleurd waskrijtje hebt gebruikt. De beste soort krijt die je kunt gebruiken is ouderwetse schoolkrijt.

Houd er wel rekening mee dat het gebruik van krijt alleen werkt als je het direct gebruikt. Daarom is het dus handig om het in de keukenla te hebben staan. Als je je favoriete blouse in de wasmand gooit om daarna pas de krijt te gebruiken, gaat het helaas niet werken.

Zo gebruik je het

Verwijder eerst de eventuele resten van de vlek met een stuk keukenpapier. Kleur vervolgens de vlek met schoolkrijt en laat het een paar minuten inwerken. Was vervolgens het kledingstuk zoals gebruikelijk et voila! Na het wassen zal er geen olievlek te zien zijn.

Meer tips voor in de keuken:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kluns in de keuken? Dit is waarom je altijd krijt klaar moet hebben liggen
Sluiten