Krijg je huishouden weer onder controle met het dit huishoudschema

Een huishoudschema klinkt alles behalve sexy, maar het kan wél verdomd goed helpen. Het huishouden kan soms best overwhelming zijn. Het bed verschonen doe je elke twee weken, de wc schoonmaken elke week, en de koelkast uitsoppen elke maand. Of wacht, had je dat vorige week nou al gedaan? Precies, soms zien ook wij door de huishoud-taakjes het bos niet meer.

Daarom delen we vandaag een handig huishoudschema met je, zodat je het huishouden onder controle krijgt.

Van onze volgers krijgen we wel eens te horen dat ze het grip op het huishouden zijn verloren. De motivatie om alles schoon te houden ontbreekt. Er ligt rommel (als dat bij jou ook zo is, probeer de Roomed opruimchallenge eens), stof of het is gewoon niet schoon. Onze oplossing hiervoor is een handig huishoudschema, die je invult in een huishoudplanner.

Door de wekelijkse taken te verdelen over de hele week, lijkt het alsof je minder tijd kwijt bent aan het huishouden dan wanneer je alles in één dag propt.

Het huishouden ownen met een huishoudschema

Als huishoudschema gebruik ik deze handige huishoudplanner. Deze planner is ingedeeld per week: alle taken die ik wekelijks doe, staan op het schema. Natuurlijk zijn er ook taken die ik dagelijks doe (bed opmaken, koken), en taken die ik minder vaak doe dan wekelijks, zoals het verschonen van het bed. Ook aan deze taken is gedacht, en daar is een apart vak voor gemaakt. Hoe ik ‘m heb ingevuld?

huishoudschema met huishoudplanner
Bron: Sharon van der Werf voor Roomed

Download je eigen huishoudschema

Natuurlijk kan je het schema helemaal naar jouw wens invullen. Als jij elke dag boodschappen wilt doen in plaats van weekboodschappen, prima. En als je één keer in de week stofzuigt, en op vrijdag het liefste vrij houdt van taakjes? Ook helemaal prima. It’s up to you.

Jouw eigen Roomed huishoudplanner download je hier. Je krijgt dan (helemaal gratis!) een lege versie van het bovenstaande huishoudschema. Print ‘m uit, of vul ‘m in op je computer. Het huishoudschema kan je vervolgens als leidraad gebruiken, zodat je zeker weet dat alle taken in huis gedaan worden. Elke week weer. Hartstikke handig, want zo krijg je je grip terug op het huishouden.

Andere artikelen die je verder kunnen helpen

Reageer op artikel:
Krijg je huishouden weer onder controle met het dit huishoudschema
Sluiten