Tessa Ham
Tessa Ham Wooninspiratie 5 nov 2020

Koud in huis? Zo krijg je het warm tijdens het thuiswerken

Waar we van de zomer nog aan het puffen en klagen waren vanwege de warmte in huis, nemen de temperaturen nu af. In andere woorden: door het stilzitten achter je computer vriezen je vingers en tenen er nog net niet af. Het is koud in huis. Natuurlijk kan je de verwarming op standje inferno zetten, maar dat is ook weer niet ideaal. Door het vele thuiswerken is die energierekening al hoger dan normaal. Hoe zorg je nou dat je het warm krijgt tijdens het thuiswerken?

Het voordeel van thuiswerken is dat we meer invloed hebben op de situatie. Deze tips kun je daardoor heel gemakkelijk toepassen.

Profiteer van het thuiswerken

Het is een open deur en we hopen dat je het al hebt geprobeerd, maar we moeten ‘m toch even melden in dit artikel over het koud in huis hebben. Een dikke trui, zacht plaid en fijne sloffen maken al een wereld van verschil. Waar we vroeger op kantoor gewoon onze voeten eraf moesten laten vriezen, hebben we met het thuiswerken minder pech. Niemand die weet hoe jij erbij zit. Ideaal toch?

Andere makkelijke tips:

  • Zet lekker veel koffie en thee waar je je handen aan kunt warmen.
  • Zet kaarsen bij je werkplek. Dat geeft een warm gevoel. En als je er genoeg hebt, geeft het ook nog eens letterlijke warmte af.
  • Sluit kamers waar je niet in bent, zodat er minder warmte verloren gaat.

Vloerkleed

Ligt er een kleedje of tapijt onder je bureau of eettafel? Het lijkt misschien een klein verschil, maar een vloerkleed onder je voeten voelt vaak warmer dan ijskoude plavuizen, hout of pvc. En we weten allemaal dat als je voeten het koud hebben, het praktisch mission impossible is om weer helemaal op te warmen.

Onze favorieten?

  • Het Bodhi vloerkleed van wol met een retro maar toch ook moderne look, bij Made. De kleuren zijn geweldig!
  • Dit Drax vloerkleed van Made in Berber style voelt heerlijk aan je voeten.
  • Op zoek naar een budget kleedje dat je eventueel makkelijk kan verplaatsen? Probeer deze juten van Home24 eens.
  • Neutraal maar toch ook speels, dit hoogpolige vloerkleed Break van Home24.

Isoleren

Wil je het een stuk serieuzer gaan aanpakken? Dan kan je je de komende periode gaan storten op het isoleren van je huis. Dat is misschien wat meer een investering, maar het zorgt er wel voor dat je je huis gaat verduurzamen en dat is een win-win. Voor het milieu en op de lange termijn ook voor je portemonnee.

Lees ook: 5 tips om je huis te verduurzamen en geld te besparen

Warmtedeken

Leg een warmtedeken over je stoel heen en je warmt lekker op. Deze kun je al voor 25 euro krijgen bij bijvoorbeeld de Hema. Maar eerlijk is eerlijk: die elektrische dekens zijn niet energiezuinig en ook niet echt een feestje voor het oog. Een betere optie is daarom om wat meer geld te investeren in een product van Stoov. Deze dekens en kussens zijn geen doorn in het oog als het om interieur gaat en werken daarnaast met infrarood, een veel energiezuinigere optie.

Infrarood verwarming of paneel

Heb je alle tips hierboven geprobeerd en heb je je ogen gerold bij de tip om sloffen aan te doen (‘ja, duh’)? Dan kan je nog altijd een verwarming of kacheltje aanschaffen. Daarvan weet je zeker dat het werkt. Een elektrisch kacheltje is alleen niet erg energiezuinig, eerder het tegenovergestelde. Dat is niet alleen vervelend voor het milieu, maar ook voor die energierekening – die we nou juist omlaag wilden krijgen.

De oplossing is een infrarood verwarming of paneel. Deze zijn o.a. te krijgen via Coolblue en Bol.com. Infrarood panelen (die je op de wand of het plafond bevestigt) werken anders dan ‘gewone’ verwarming, die de lucht in de hele ruimte verwarmt, lezen we op MilieuCentraal. De panelen geven warmte af naar een bepaalde plek in de kamer, waar bijvoorbeeld je bureau staat. Zo lang je daar in zit, heb je het lekker warm. Loop je van je bureau weg? Dan zal je merken dat de temperatuur daaromheen gewoon laag is gebleven.

Infrarood panelen verwarmen je lichaam en niet de lucht. Het heeft dus geen zin om ze aan te laten staan in je home office als jij bent lunchen bijvoorbeeld. Dit soort verwarming is een goede optie:  het is een energiezuinigere optie dan bijvoorbeeld de warmtedeken die we eerder noemde en zorgt ervoor dat je niet per se de verwarming in je hele huis hoeft aan te zetten.

Dit artikel werd in samenwerking geschreven met carrièrezusje WorkJuice.

Dit vind je misschien ook interessant

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koud in huis? Zo krijg je het warm tijdens het thuiswerken
Sluiten