Tessa Ham
Tessa Ham Binnenkijken 22 apr 2019

Dit huis bewijst dat je geen kast van een huis hoeft te hebben voor een kookeiland

Foodies opgelet! Is jouw keuken ook de belangrijkste kamer in het huis en droom je altijd al van een kookeiland? Dan ga je heel blij worden van dit appartementje. Ja ja, we noemden appartementje en kookeiland in één adem. Want het blijkt dat dat ook gewoon een heel goed idee is als je geen vrijstaande villa hebt.

Klinkt goed toch? Scroll gauw verder voor deze keuken en de rest van dit mooie lichte huis.

kookeiland in klein huis
kookeiland in klein huis

Kookeiland in een klein huis

Een kookeiland is iets waar wij al lang van dromen, maar waarvan we altijd dachten dat we er een te klein huis voor hebben. Na het zien van deze keuken zijn we daar helemaal op terug gekomen. Door dit kookeiland heb je niet alleen meer werkruimte, maar ook meer opbergruimte én een plek om te kunnen eten. En tja, het ziet er natuurlijk ook geweldig uit.

kookeiland in klein huis
kookeiland in klein huis

We zijn eigenlijk fan van de hele keuken. Er worden namelijk twee fijne trends gecombineerd: fluwelen stoelen (in de vorm van barkrukken!) en metrotegels. Daarnaast zijn de gouden handgrepen zijn een mooi en classy detail, die goed passen bij de industriële lampen boven het kookeiland en in de gang (enne, check dat gouden konijn).

kookeiland in klein huis
blauwe muur

Babyblauwe muren

Door de witte vloer en de vele witte details, heeft het huis een clean en lichte uitstraling. Dat wordt overigens geen moment saai, omdat er op de muren juist wél voor een mooie babyblauwe kleur is gekozen.

blauwe muur

Ook zijn er genoeg opvallende accessoires die ervoor zorgen dat het wit nooit verveeld. Schaapjes op tafel? Waarom niet! Een grote poster van het menselijk lichaam? We like it. Zeker in combinatie met de vintage kast en het tv-meubel.

gang met spiegel en kunst

Kerstlichtjes kunnen het hele jaar door, vinden wij. Zie deze gang maar: de lichtjes om de spiegel maken de ruimte gelijk sfeervol. Samen met het kleedje op de vloer zorgt het ervoor dat je altijd fijn thuiskomt.

slaapkamer
slaapkamer

Erg groot is de slaapkamer niet, maar eigenlijk is dat helemaal niet erg: je doet er toch niets anders dan slapen. De gordijnen, het zachte hoofdbord en de vele kussens, maken de ruimte extra uitnodigend om precies dát te doen. De gouden industriële lampen maken de ruimte net wat specialer.

balkon met bank
balkon met bank

Het ultieme balkonnetje

Dit balkon laat zien dat je niet veel nodig hebt om het gezellig te maken. Wij zien ons al onderuit zitten op de lekkere bank op een warme zomeravond. De twee extra kussens en het kleedje op de grond maken het extra knus. Je glas wijn zet je neer op het kleine bijzettafeltje, waar je ook handig wat leuke plantjes kwijt kan.

Houd je van buiten eten, maar heb je buiten niet veel ruimte? Kies voor een bistrot setje! Die is niet alleen lekker compact, maar geeft je balkon ook meteen een Frans vakantie-sfeertje.

Meer mooie binnenkijkers met een kookeiland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit huis bewijst dat je geen kast van een huis hoeft te hebben voor een kookeiland
Sluiten