Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 13 sep 2020

4 manieren om je kookboeken stylish op te bergen in de keuken

Zet jij graag de lekkerste gerechten op tafel en noem je jezelf een echte hobbykok? Grote kans dat deze hobby dan gepaard gaat met het verzamelen van een heleboel kookboeken. Het is natuurlijk zonde om ze weg te stoppen in een kastje. Maak ze daarom onderdeel van je interieur – wij laten je vier stylish manieren zien.

Wil je de keukenkastjes ook praktisch indelen? Check dan even deze infographic voor een goed georganiseerde indeling.

Zo stel je je kookboeken ten toon in de keuken

1. Een los meubel

Keukentrolley’s en bar carts zijn superhandig voor extra servies, pannen en ingrediënten. Maar je kunt je kookboeken ook mooi stapelen op één van de planken! Style de trolley verder af met glazen potten met je favoriete ingrediënten als pasta, noodles en kruiden. Vooral kruidenplantjes in mooie potten doen het goed . Zo geef je de keuken meteen wat kleur.

Heb je een grote verzameling recepten en heb je iets meer ruimte nodig? Dan moet je de hoogte in. Met een hoog, los wandrek heb je in één klap een stuk meer opbergruimte.

2. Open keukenkasten

Op deze manier worden de boeken echt onderdeel van de keuken. Als je een nieuwe keuken gaat uitzoeken kun je vrijwel alle kastjes ook bestellen zonder deurtje er in. Heb je al een mooie keuken? Schroef dan simpelweg de deur uit een kastje. De gaten van de scharnieren kun je verbloemen door het grootste kookboek aan de zijkant te zetten. Zo simpel kan het zijn!

3. In een (draad)mand

We kunnen niet kiezen wat we leuker vinden: kookboeken in een draadmand, of kookboeken in een rieten mandje. Daarom hebben we ze allebei maar hierboven neergezet. Voor welke variant ga jij?

4. Een standaard

Heb je een favoriet recept of wil je zo veel mogelijk van de mooie fotografie kunnen genieten? Zet een kookboek dan op een standaard. Handig wanneer je aan het koken bent én super stijlvol!

Heb je oude kookboeken waar je niets meer mee doet? Maak er zelf een messenblok van met deze DIY: Met deze DIY maak je jouw eigen messenblok van vintage boeken (voor in de keuken).

Meer tips voor in de keuken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 manieren om je kookboeken stylish op te bergen in de keuken
Sluiten