KonMari in de slaapkamer: probeer in elk geval één van deze dingen op te ruimen

Renée Leeuw 30 aug 2015 Interieur

Misschien heb je het al gemerkt, maar we zijn door de KonMari methode helemaal aangestoken met het opruim virus. Bijna bij elk item bedenken we wat we er nu echt aan hebben en hoe dierbaar het ons eigenlijk is. Deze keer gaan we de slaapkamer opruimen. We gaan een aantal items uit de slaapkamer af en bedenken of het wel nuttig is in deze ruimte of dat het elders in huis eigenlijk veel beter past.

Lees verder en probeer in elk geval één van de vier genoemde spullen op te ruimen. Je zult zien dat je slaapkamer opeens een stuk ruimer lijkt!

roomed-slaapkamer-opruimen

Bron: pixabay

1. De televisie

We kunnen wel meer dan één reden bedenken waarom die tv de slaapkamer uit moet. Allereerst kun je het best alle beeldschermen uit de slaapkamer verbannen. Zo voorkom je dat je voor het slapen gaan nog naar beeldschermen kijkt en dit zorgt voor een betere nachtrust. Dit is ook één van de regels voor een Feng Shui verantwoorde slaapkamer. Bovendien heeft het internet een veel beter en groter aanbod en kun je dus beter iets online streamen en je tv-abonnement misschien wel opzeggen. Gaat dat je toch wat te ver? Overweeg dan in elk geval om de tv te verplaatsen naar een andere ruimte, bijvoorbeeld de keuken of woonkamer.

2. De wasmand

Nee, de waszak hoeft niet verbannen te worden. Dat zou een beetje raar zijn. Maar de wasmand hoeft niet per se in de slaapkamer te staan. Als je een klein huis hebt, dan heb je misschien geen andere plek om je vuile was op te bergen. Maar als je bijvoorbeeld een redelijk ruime badkamer hebt, is dat ook een prima plek voor je was. Waarom zou je dat doen? Omdat je zo meer ruimte creëert in je slaapkamer en niet herinnert wordt aan de was die je nog moet doen terwijl je net wilt gaan slapen.

konmari

Bron: pexels

3. Kussens en dekens

Uiteraard ga je niet zonder kussen of deken slapen, maar hoeveel van die kussens, plaids en spreien heb je nu echt nodig? In principe is een dekbed voldoende. Tenzij het winter is en je het snel koud krijgt natuurlijk. Dan is een extra deken wel lekker. Maar al die kussens, die je elke avond en ochtend weer op bed legt en er weer afhaalt.. dat is eigenlijk best wel overbodig en levert extra werk.

>> wat je absoluut niet moet doen volgens Marie Kondo

4. De stoel

Bijna iedereen heeft wel een stoel of ander meubelstuk in zijn slaapkamer staan. Vaak wordt deze stoel steeds minder zichtbaar en wordt de berg kleding erop steeds hoger. Zijn we even vergeten waar een stoel daadwerkelijk voor gemaakt is? Ja, dat vergeten we té makkelijk en té vaak. De KonMari methode stelt dat alles een eigen plek heeft. Dus ook je kleding. Ruim daarom je kleding direct op – in een kledingkast voor de kleinere kamer – en kijk dan maar even of je die stoel nog wel nodig hebt.

roomed-slaapkamer

Kijk ook even naar onze ruimtebesparende tips voor de kleine slaapkamer om zoveel mogelijk uit de ruimte te halen!

Reageer op artikel:
KonMari in de slaapkamer: probeer in elk geval één van deze dingen op te ruimen
Sluiten