Mirre Staats
Mirre Staats Wooninspiratie 19 jul 2018

Kom tot rust in dit glazen huis naast een zwembad

Nu de zomervakantie officieel begonnen is en de temperatuur al een paar weken op standje maximaal staat, zijn we op de redactie ook helemaal in de vakantiesferen. En hoewel het op de redactie heel gezellig is, neigen we steeds meer richting zon en zwemmen bij het zien van dit glazen huis, Pavillon360, in Oostenrijk. Vanuit het huis kijk je namelijk uit op een bosrijke omgeving en een knalblauw zwembad!

De architecten Nuyken van Oefele en Jürgen Stoppel ontwierpen het glazen huis met het idee dat de eigenaar zowel verbonden is met de buitenwereld als juist zich kan afzonderen. Zo wilden ze een plek creëren waar je een uniek gevoel van vrijheid krijgt.

Pavillon360 is een kolomvrije poolhouse met vier paren glaselementen. De dragende glazen wandpanelen zijn gemaakt van veiligheidsglas en de bodem van gegalvaniseerd staal. Dit geeft het huisje een ruimtelijke look en laat het zo samensmelten met de omgeving.

Dankzij betonnen funderingen krijgt Pavillon360 een stoere touch, wat goed past bij de metalen trap naar het zwembad.

Het plafond en de vloer zijn gemaakt van hetzelfde materiaal. Hierdoor lijkt het net alsof het huis uit de vloer is gestegen en zorgt voor een serene look. Dankzij het teak, een houtsoort dat we ook zagen in geweldige meubels van deze Nederlandse ontwerpster, past het ontwerp ook goed bij de wilde omgeving vol bomen.

Nog meer huizen met zwembaden:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.pavillon360.at

Reageer op artikel:
Kom tot rust in dit glazen huis naast een zwembad
Sluiten