Kom tot rust in dit glazen huis naast een zwembad

Nu de zomervakantie officieel begonnen is voor alle kids in Noord-Holland en daarmee ongeveer heel Nederland vakantie heeft, komen ook wij langzamerhand in de vakantiesferen. Zo stelden we al even een moodboard samen met allerlei ijspatronen en lieten we ook al een verzameling foto’s van de Floating Piers in Italië zien. Maar we neigen steeds meer richting zon en zwemmen bij het zien van dit glazen huis, Pavillon360, in Oostenrijk. Vanuit het huis kijk je namelijk uit op een bosrijke omgeving en verleidelijk zwembad!

De architecten Nuyken van Oefele en Jürgen Stoppel ontwierpen het glazen huis met het idee dat de eigenaar zowel verbonden is met de buitenwereld als juist zich kan afzonderen. Zo wilden ze een plek creëren waar je een uniek gevoel van vrijheid krijgt.

Pavillon360 is een kolomvrije poolhouse met vier paren glaselementen. De dragende glazen wandpanelen zijn gemaakt van veiligheidsglas en de bodem van gegalvaniseerd staal. Dit geeft het huisje een ruimtelijke look en laat het zo samensmelten met de omgeving.

Dankzij betonnen funderingen krijgt Pavillon360 een stoere touch, wat goed past bij de metalen trap naar het zwembad.

Het plafond en de vloer zijn gemaakt van hetzelfde materiaal. Hierdoor lijkt het net alsof het huis uit de vloer is gestegen en zorgt voor een serene look. Dankzij het teak, een houtsoort dat we ook zagen in geweldige meubels van deze Nederlandse ontwerpster, past het ontwerp ook goed bij de wilde omgeving vol bomen.

www.pavillon360.at