Merve Ozturk
Merve Ozturk Tips 29 okt 2020

Handig: voor deze 8 dingen in huis is kokosolie een wondermiddel

Kokosolie is te gek. Je kunt het goed gebruiken voor verschillende dingen in huis waar je niet snel op zou komen. Vandaag delen we acht dingen waar je dit wondermiddel voor kunt gebruiken. Na het lezen van dit artikel ben je ongetwijfeld overtuigd om altijd wat kokosolie te bewaren in huis.

Voor deze dingen in huis kan je kokosolie gebruiken

1. Hardnekkige vlekken verwijderen

Kokosolie kan gebruikt worden om hardnekkige vlekken te verwijderen uit tapijten en muren. Meng hiervoor wat kokosolie met zuiveringszout, breng het aan en laat het een aantal minuten intrekken. Neem het vervolgens met een vochtig doekje af en je zult geen vlek meer zien.

Tip: test deze mix op een klein gedeelte van het oppervlak zodat je er zeker van bent dat het niet schadelijk is voor de producten waar je ‘t voor gebruikt.

2. Perfect voor leer

Kokosolie is niet te missen in huis als je gek bent op leer. De antibacteriële eigenschappen van dit wondermiddel zorgen ervoor dat je items schoner worden en er weer nieuw uitzien. Van leren meubels, laarzen, jassen tot riemen: veeg wat van de olie in het leer totdat je een lichte glans krijgt zodat je items weer herboren worden.

3. Polijsten van hout

Zien jouw houten meubels er een beetje dof uit? Een laag kokosolie kan je daarbij helpen, het zorgt namelijk voor een mooie glans. Wil je houten artikelen grondig schoonmaken? Mix dan wat kokosolie met azijn en citroensap voor een diepreiniging.

Lees ook: Wat onverwachts – deze houtsoort lijkt ineens weer helemaal terug te komen

4. Piepende scharnieren

Niets is zo vervelend als piepende deurscharnieren. Ook hier komt kokosolie weer goed van pas. Breng een theelepel op de scharnieren en dep ‘t er vervolgens goed in. Open en sluit de deur zodat het goed intrekt. That’s it, nu kan je genieten van een heerlijk stil huis.

5. Breng je (kamer)planten tot leven

Planten zijn ideaal om je huis meer karakter te geven. Van wat kleine planten tot aan een waar urban jungle. Helaas vangen planten veel stof op, waardoor de bladeren er nogal dof uit kunnen zien. In plaats van een dure bladolie, kun je een laag kokosolie aanbrengen met een doek. Je zult zien dat de bladeren er veel levendiger uitzien.

> Waarom het zo belangrijk is om stof op planten weg te halen (en zo doe je dat)

6. Insecten weghouden

Spot je regelmatig mieren, spinnen of kakkerlakken in huis? Mix dan wat kokosolie met azijn en spuit dit op alle probleemzones in huis. Dit ruikt in ieder geval niet zo sterk als insectenspray én doet net zo goed zijn werk.

> Heel fijn – deze 5 planten helpen tegen vervelende insecten in huis

7. Etiketten weghalen (incl. lijmresten)

We spreken van geluk als je het etiket van een aankoop er in één keer af kan halen. In de meeste gevallen blijft er nog een stuk plakken en zo niet heb je vaak nog last van lijmresten. Gebruik een beetje kokosolie om binnen no time van kleverige lijmresten af te komen.

8. Eieren vers houden

Wist je dat biologische eieren bedekt zijn met een beschermlaag zodat ze bacteriën buiten houden? De eieren in de winkel hebben dit vaak niet, maar die kun je wél zelf creëren met behulp van kokosolie. Doop je eieren (die op kamertemperatuur zijn) in gesmolten kokosolie, laat ze drogen en bewaar ze op een koele plaats zodat ze iets langer meegaan.

Andere wondermiddelen die handig zijn om in huis te hebben

Kokosolie als wondelmiddel
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

SolidewijThe Spruce

Reageer op artikel:
Handig: voor deze 8 dingen in huis is kokosolie een wondermiddel
Sluiten