Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Woonkamer 27 jan 2020

5 leuke alternatieven voor de standaard koffietafel

Koffietafels zijn vaak onmisbaar in de woonkamer. Een koffietafel vormt over het algemeen het center van de zithoek omringd door banken, stoelen of andere meubelstukken. Je zet je drankjes erop, een mooie vaas met bloemen… Je zou kunnen zeggen dat de koffietafel het hart van de woonkamer vormt.

Maar een koffietafel hoeft niet per se een meubelstuk te zijn dat in eerste instantie als tafel dient. Wij hebben een aantal leuke alternatieven verzameld.

Koffietafel zat? 5 alternatieven

1. Voetjes van de vloer

Je hoort het je moeder nog zeggen: ‘Voeten van tafel!’ Met dit alternatief mogen de voetjes lekker van de vloer. Zet voor stabiliteit een dienblad op de poef zodat je daar de drankjes op kwijt kan. Dit alternatief is ook nog eens super handig als je opeens meer gasten krijgt en extra zitruimte nodig hebt. Iedereen moet dan alleen wel even zijn drankje in de hand houden natuurlijk.

2. Afrikaanse invloeden

Houd je van een bohemian stijl? Dan staat een Afrikaanse trommel perfect in jouw zithoek. Trommels zijn plat, en daardoor uitermate geschikt om een drankje of vaas met bloemen op te zetten.

3. Koffers pakken en thuisblijven

Een vaak gespot alternatief voor de salontafel is een oude hutkoffer. Zo geef je de woonkamer een gave vintage look. Check je lokale kringloopwinkel of ze er nog een mooi exemplaar hebben staan.

4. Moeder natuur

Ben je gek op natuurlijke materialen en aardetinten? Dan past een boomstam als koffietafel helemaal bij jouw interieurstijl. Helemaal leuk om te combineren met een grote hoeveelheid planten!

5. Vlonders op rolletjes

Pallets zien we steeds vaker terug in meubelstukken. Dit alternatief maak je heel gemakkelijk zelf met een oude vlonder en vier wielen, die je eronder plaatst. Je moet even goed uitkijken dat je je drankjes wel op het juiste gedeelte van de tafel zet, maar je krijgt wél een lekkere industriële look in huis met zo’n koffietafel.

Meer tips voor je koffietafel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 leuke alternatieven voor de standaard koffietafel
Sluiten