Zó enorm leuk – deze koffieplant groeit op koffieresten uit Nespresso cupjes

Koffieliefhebbers opgelet: je kunt tijdelijk een plant kopen die groeit op jouw koffieresten. Tenminste, als je een Nespresso-gebruiker bent. Op dit moment loopt er namelijk een te gekke samenwerking tussen Nespresso en Plantsome

Dat koffie goed is voor je kamerplanten, wisten wij natuurlijk allang. Met de lancering van koffieplantje wil Nespresso koffiedrinkers laten zien dat zij door te recyclen eenvoudig een positieve impact kunnen maken. Enne, bonuspunten voor de naam van het plantje. Jouw nieuwe koffiedate gaat namelijk door het leven als Bruno de Barista.

Nespresso x Plantsome

Als je een lekkere koffie (of vooruit, een ijskoffie) zet met capsules, blijft er natuurlijk wel wat afval over. Maar in Nederland heeft Nespresso een speciaal recyclesysteem waarbij 100% van de gebruikte koffiecapsules verwerkt kunnen worden tot iets nieuws.

Het aluminium van Nespresso-capsules wordt gerecycled, en de koffieresten worden omgezet in biobrandstof en compost. Bruno de Barista groeit bijvoorbeeld op een bodemmix van potgrond, actieve houtskool en een compost van Nespresso-koffieresten.

nespresso koffieplant in terrarium
Bron: Nespresso

Bruno, de koffieplant in een terrarium

Deze kamerplant is overigens ook helemaal geschikt voor mensen zonder groene vingers. Bruno de Barista groeit namelijk in een afgesloten terrarium, waardoor hij zijn eigen mini-ecosysteem heeft. Je hoeft ‘m dus geen water te geven, want hij leeft van de condens op het glas dat verdampt.

Je kunt er ook voor zorgen dat de koffieresten uit jóúw koffiecupjes gebruikt worden voor dit toffe project door jouw Nespresso-capsules in te leveren. Overal waar je Nespresso-capsules kunt kopen, kan je ze ook weer inleveren voor recycling. Daarna koop je de plant voor €39,95 bij Plantsome, en wie weet zijn jóúw koffieresten dan wel gebruikt voor je koffieplantje.

Alles wat je wilt weten over kamerplanten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zó enorm leuk – deze koffieplant groeit op koffieresten uit Nespresso cupjes
Sluiten