Koffiedrinken in een voormalige gevangenis in Melbourne

Een koffiezaak in de gevangenis. Dat klinkt niet heel gezellig. Laten we het dus iets aantrekkelijker maken: nadat de voormalige Pentridge gevangenis in Melbourne jarenlang niet werd gebruikt, werd het tijd om de ruimte weer te gaan gebruiken. Maar dit keer gelukkig wel met een veel toffer doel. Het Australische ontwerpbureau Biasol gooide een van de ruimtes in de oude bajes compleet om en dat pakte goed uit.

Het Jury Café heeft naast zijn naam en locatie gelukkig weinig connecties met de donkere krotten in de gevangenis. Hier opgesloten worden, lijkt ons in elk geval totaal geen straf! Bovendien kunnen we in dit café heel wat inspiratie opdoen voor ons eigen interieur. Kijk maar even mee..

Bijna alles in het cafe is van blank hout gemaakt. Van de counter en muur tot de tafels, zitplekken en het plafond. En hoe tof zijn de pastel-gekleurde driehoeken die je overal terugziet! Ben je op zoek naar meer inspiratie voor het combineren van pasteltinten? Bekijk ons moodboard.

Deze peertjes zijn echt te gek! Ze geven de zaak een stoere en industriële uitstraling en staan extra tof op de betonnen muur. Wist je dat de ronde variant van deze gloeilamp voor nog heel veel meer te gebruiken is? We laten je 7 alternatieve ideeën zien.

De koffiezaak is qua interieur vrij basic ingericht, waardoor bijvoorbeeld deze lichtgevende letters er extra uitspringen. Zelf ook een statement maken met grote grafische letters? Deze lichtgevende letters van Delightfull stelen sowieso de show.

biasol.com.au

Reageer op artikel:
Koffiedrinken in een voormalige gevangenis in Melbourne
Sluiten