Binnenkijken 25 apr 2013 admin

Koetshuis in Breukelen omgebouwd tot riant woonhuis

Nederlands achitectenbureau Zecc Architects transformeerde in samenwerking met BYTR Architects een achttiende eeuws monumentaal koetshuis tot een ruimtelijk onderkomen in Breukelen. De buitenkant van het gebouw bleef nagenoeg geheel intact, maar van binnen moest er veel gebeuren. Veel originele details zijn behouden en gerestaureerd en in combinatie met het verder strakke ontwerp is het een harmonieus geheel geworden.

Roomed_koetshuis_02
Roomed_koetshuis_03
Roomed_koetshuis_04

De oude stal, compleet met hooiruifen, stenen troggen en uit ijzer gegoten paardenhoofden, doet nu dienst als woonkamer. De originele zadelkamer is nu de entree en het koetshuis is omgebouwd tot een ruime keuken.

Roomed_koetshuis_05
Roomed_koetshuis_01
Roomed_koetshuis_09

Bij de sloop van het interieur van de stallen en het koetshuis kwamen ze een loze ruimte tegen. In deze ruimte is nu de opvallende trap gesitueerd die de zitkamer aan de woonkeuken koppelt. De trap heeft een centrale plek in het huis. De buitenkant van de trap is glad gestuukt en de binnenzijde is geheel bekleed met massief eiken.

Roomed_koetshuis_06
Roomed_koetshuis_07
Roomed_koetshuis_08
Roomed_koetshuis_11

Boven onder de dubbele kap bepalen de ruwe houten spanten de sfeer. Hier vind je de slaapkamers en een tweede woonkamer met open haard.

Roomed_koetshuis_12
Roomed_koetshuis_13
Roomed_koetshuis_14

www.zecc.nlwww.bytr.nl

Reageer op artikel:
Koetshuis in Breukelen omgebouwd tot riant woonhuis
Sluiten