Koetshuis in Breukelen omgebouwd tot riant woonhuis

Nederlands achitectenbureau Zecc Architects transformeerde in samenwerking met BYTR Architects een achttiende eeuws monumentaal koetshuis tot een ruimtelijk onderkomen in Breukelen. De buitenkant van het gebouw bleef nagenoeg geheel intact, maar van binnen moest er veel gebeuren. Veel originele details zijn behouden en gerestaureerd en in combinatie met het verder strakke ontwerp is het een harmonieus geheel geworden.

De oude stal, compleet met hooiruifen, stenen troggen en uit ijzer gegoten paardenhoofden, doet nu dienst als woonkamer. De originele zadelkamer is nu de entree en het koetshuis is omgebouwd tot een ruime keuken.

Bij de sloop van het interieur van de stallen en het koetshuis kwamen ze een loze ruimte tegen. In deze ruimte is nu de opvallende trap gesitueerd die de zitkamer aan de woonkeuken koppelt. De trap heeft een centrale plek in het huis. De buitenkant van de trap is glad gestuukt en de binnenzijde is geheel bekleed met massief eiken.

Boven onder de dubbele kap bepalen de ruwe houten spanten de sfeer. Hier vind je de slaapkamers en een tweede woonkamer met open haard.

www.zecc.nlwww.bytr.nl