Merve Ozturk
Merve Ozturk Keuken 17 okt 2020

Aha! Zo kan je het beste je koelkast indelen voor een beter overzicht

Heb je ook wel eens dat je niet meer weet wat er precies in je koelkast ligt? Vaak is het overvol waardoor het niet echt overzichtelijk is. Zo vergeet je wat je allemaal in huis hebt en raken producten overdatum voordat je ze kan nuttigen. Daar komt vanaf nu een einde aan, want vandaag delen we de ultieme tips over hoe je het beste je koelkast kan indelen (net zoals je ziet op Pinterest).

Het helpt sowieso om van te voren te bepalen wat je die week gaat koken en puur daarvoor boodschappen te doen. Zo weet je zeker dat je alle producten gaat gebruiken en voorkom je voedselverspilling.

Zó kan je het beste je koelkast indelen

Kies de juiste plekken

Merk je dat bepaalde producten in de koelkast sneller bederven? Dan bewaar je ze waarschijnlijk op de verkeerde plek. De meeste mensen bewaren melk in het rekje van de deur, maar dat is niet goed. Melk hoor je te plaatsen op een plek waar ‘t het koudst is (aan de achterkant van de onderste plank).

Hetzelfde geldt voor eieren – die behoefte hebben aan een constante temperatuur. Je kan ze het beste bewaren op de middelste- of bovenste plank en juist niet bij de deur. Daar komen namelijk de meeste temperatuurschommelingen voor.

Lees ook: Vanavond BBQ’en? Zo houd je de producten in de koelkast het langste vers

Categoriseren

De koelkast volledig indelen op categorieën werkt ook goed. Groepeer soortgelijke producten in handige bakken met een handvat zodat je ze makkelijk uit de koelkast kan halen.

Plaats alle sauzen, fruit en groenten, beleg en verschillende sapjes bij elkaar. Zo gaat boodschappen legen veel sneller en weet je precies waar alles ligt als je gaat koken. Bovendien ziet jouw koelkast er ook nog eens Instagrammable uit. Het lijkt misschien moeilijk, maar binnen een paar stappen heb je een perfect ingedeelde koelkast.

Indeling van bakjes

Wanneer alle producten zijn gecategoriseerd, is het tijd om te kijken naar een logische indeling. Producten die je vaak gebruikt kan je het beste vooraan zetten. Denk aan voorgewassen fruit of kant en klare snacks.

Bewaar je graag blikjes frisdrank of flesjes water in de koelkast? Plaats dan een siliconen organizer zodat je ze goed op elkaar kan stapelen. Zo houd je meer ruimte over voor andere producten.

Tip: als je houdt van het organizen van je huis, kijk dan deze Netflix serie: Get Organized With The Home Edit.

Gelijk je hele huis goed indelen? Go for it

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

GoodhousekeepingContainerstore

Reageer op artikel:
Aha! Zo kan je het beste je koelkast indelen voor een beter overzicht
Sluiten