Lotte Wullems
Lotte Wullems Interieur 26 jul 2017

8 tips voor een koele slaapkamer tijdens warme nachten

Lig jij in de zomer ook vaak ‘s nachts te woelen in bed? Of worstel je met het welbekende deken-dilemma (mét is te heet, maar je wil ook niet zonder). We hear you: een slaapkamer zonder airco is even flink doorbijten in de zomermaanden. Maar gelukkig zijn er een aantal handige oplossingen waardoor je beter slaapt. Wij geven je acht tips voor een koele slaapkamer en een betere nachtrust tijdens warme nachten.

Slaap je zonder de hitte ook niet altijd even goed? Lees dan deze zes tips voor een fijnere nacht.

1. Hang natte was in de slaapkamer, om te drogen. Dit houdt de lucht vochtiger en koeler. Je kunt ook een handdoek of gordijnen in koud water dompelen, uitwringen en voor een opstaand raam of een ventilator hangen. Door de wind die langs de koude handdoek waait, komt er koude lucht in de slaapkamer waardoor langzamerhand de temperatuur binnen afneemt.

2. Laat die elegante satijnen, zijde en polyester lakens maar in de kast met het warme weer. Bedlinnen van (licht) katoen ademt beter wat er voor zorgt dat jij het koeler hebt.

>> romantisch en luchtig bedlinnen om (letterlijk) bij weg te dromen

3. Neem een verfrissende douche. Hierdoor koelt je lichaam af en kun je beter slapen.

4. Zet elektronische apparaten – waar mogelijk – uit. De opladers en apparaten stoten namelijk hitte uit, dus haal deze uit het stopcontact. Niet alleen goed voor het milieu, maar het draagt ook bij aan een koele slaapkamer. Win-win.

5. Maak je eigen airco door een aantal plastic flessen water of koelboxelementen in de vriezer te leggen. Zet ze voordat je gaat slapen in een emmer in de slaapkamer. Plaats hier een ventilator voor en geniet van een heerlijk fris briesje.

6. Wanneer de zon overdag je slaapkamer in schijnt, kun je het beste de gordijnen en ramen dicht laten. Als de zon weg is en er een frisse wind waait, kun je het raam weer openzetten.

7. De beste manier om warme lucht uit de slaapkamer te krijgen is door het raam een klein beetje open te doen en een ventilator in de deuropening te plaatsen. Let op: laat ‘m richting de gang blazen.

8. Drink genoeg water. Je kunt namelijk ook wakker worden en het te warm hebben omdat je last hebt van vochttekort. Zet daarom altijd een glaasje water op je nachtkastje.

Slaap lekker!

(of scroll nog even voor inspiratie door ons Instagram account)

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
8 tips voor een koele slaapkamer tijdens warme nachten
Sluiten