Geert Remmelink
Geert Remmelink Eetkamer 21 jun 2016

Een knus ontbijthoekje voor een goed begin van de dag

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en we raden iedereen dan ook aan om hier ‘s ochtends rustig de tijd voor te nemen. Het kan een heerlijk moment zijn om de dag te beginnen, vooral als je thuis een fijn ontbijthoekje hebt. Om je te inspireren (en motiveren) de dag goed te starten, gingen wij op zoek naar mooie voorbeelden van zithoekjes waar je in alle rust en stijl je ontbijtje kunt nuttigen. Van ontbijt bars tot zithoekjes voor het hele gezin; wij zetten de mooiste inspiratie op een rij.

Een mooie voorbeeld van een knusse plek voor het ontbijt vind je ook in dit Scandinavische interieur. Met een gezellige bank en een paar krukken is het plaatje helemaal af.

Bron: Yellows
Bron: Aestate

Wij vinden een bankje in de ontbijthoek dus een heel goed idee. Met zo’n bank vul je gemakkelijk een ongebruikt hoekje op, er passen gemakkelijk meerdere mensen op en het ziet er gewoon heel gezellig en knus uit. Geen ruimte voor een aparte plek om te ontbijten, maar wel enthousiast over zo’n bank? Ook bij de eettafel staat een bank helemaal te gek. Check deze inspiratieboost voor een paar prachtige voorbeelden.

Bron: Alvhem
Bron: Stadshem
Bron: Wendell

Ook in een kleine keuken kun je plaats maken voor een knus ontbijthoekje. Misschien is het daar zelfs wel extra leuk, want zo’n klein tafeltje maakt de keuken nog knusser. En als je liever je ontbijthoek overdag aan de kant schuift, is deze slimme tafel misschien wel iets voor jou.

Een ontbijt bar is ook een goede plek om snel even een ontbijtje te nuttigen. Zeker met één van deze barkrukken. Een bar is sowieso een slim idee als je weinig ruimte hebt in de keuken. Je kunt de krukken gemakkelijk onder de bar schuiven om ruimte vrij te maken.

Een ontbijthoekje vinden we heel gezellig, maar zo af en toe een ontbijt op bed is natuurlijk ook niet verkeerd. Pak het origineel aan en maak dit houten dienblad met leren handvatten zelf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een knus ontbijthoekje voor een goed begin van de dag
Sluiten