Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Binnenkijken 3 mei 2019

Een knus appartement creëren? Zo doe je dat met kussens, kleedjes en tafellinnen

Een knus appartement waarin iedereen zich meteen thuisvoelt en dat je serieuze twijfels bezorgt of uit eten gaan eigenlijk wel beter is dan je in een hoekje van de bank nestelen met comfortfood: dat wil iedereen wel, toch? En laten wij nou net hét interieur gevonden hebben dat die enorme warmte en gastvrijheid uitstraalt.

Jup, we hebben zin om nu meteen naar Zweden te reizen om in dit huisje te gaan wonen. Of om zelf ook zo’n knus appartement te creëren, natuurlijk.

Afbeelding van knus interieur 2
Afbeelding van knus interieur 3

Een knus appartement met kussens en kleedjes

Het geheim zit ‘m natuurlijk in de grote hoeveelheid kussens en dekentjes die we vaker terugzien in Scandinavische inrichtingen. Je kunt je niet alleen enorm comfortabel maken op de bank, maar ook op de stoel-met-kleedje of de stoel-met-kussen. En als je dan nog niet fijn genoeg zit, kun je altijd nog een extra deken uit de mand naast de tafel pakken. Eerlijk, met dat linnen kleed over de tafel zouden we zelfs daar nog op/aan/onder gaan zitten, gewoon omdat het er zo lekker zacht uitziet.

Het komt trouwens ook door de relatieve rommeligheid: het dikke kleed dat de grond raakt, het kussen dat daar nonchalant overheen is gedrapeerd, de gordijnen die net iets te lang zijn… Stiekem houdt niemand ervan om een perfect huis binnen te wandelen als diegene een thuisgevoel wil ervaren, toch?

Afbeelding van knus interieur 4
Afbeelding van knus interieur 5

Eenzelfde linnen tafelkleed ligt in de eetkeuken. Nu hebben eetkeukens sowieso al iets gezelligs, maar al helemaal als je er een houten aanrechtblad hebt, vinden wij. Hoewel het raam vrij klein is, is de keuken toch vrij licht door de verder witte kastjes.

Afbeelding van knus interieur 6
Afbeelding van knus interieur 7
Afbeelding van knus interieur 8
Afbeelding van knus interieur 9

De slaapkamers: nog meer kussens en zwart staal

Als je kussens en zachte materialen ergens verwacht, is het wel in de slaapkamer – en gelukkig voldoen de slaapkamers in dit appartement ruimschoots aan die verwachting. Op ieder bed liggen minstens vier kussens in aardetinten, gecombineerd met wederom linnen beddengoeden een extra (zachte) sprei.

Grappig is trouwens dat de kamers toch heel verschillend zijn: de eerste kamer is relatief minimalistisch door de witte muren die grotendeels leeg zijn, terwijl de grijze muren in de tweede en derde kamer een heel andere sfeer geven. Maar ook die zijn nog heel anders, door de zwart-witfoto’s aan de muur van de ene slaapkamer en het zwarte staal en geometrische vormen in de master bedroom.

Afbeelding van knus interieur 10

En heb je in het hele huis nou nog geen plek gevonden waar je écht comfortabel je boek kunt lezen? Dan kun je altijd nog op de stoel-met-kussen-én-dekentje in de hal gaan zitten.

Meer mooie interieurs:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BO|STHLM

Reageer op artikel:
Een knus appartement creëren? Zo doe je dat met kussens, kleedjes en tafellinnen
Sluiten