Ik bestelde de Kneusjesbox van Plantje.nl en dit vond ik ervan

Ongeveer twee maanden geleden schreef ik een artikel over de Kneusjesbox van Plantje.nl. Het concept is namelijk heel simpel en leuk: geef planten die niet geschikt of mooi genoeg zijn voor verkoop, een tweede kans in jouw interieur. Afgelopen weken zag ik deze plantenbox een ware hype worden op sociale media en ik wilde maar al te graag zelf ervaren hoe leuk die box nou is. Dus ik bestelde hem. Dit is mijn Kneusjesbox review.

Een leuke bijkomstigheid: ik ontving de Kneusjesbox een week voordat ik hem had moeten ontvangen, dus dat was erg fijn. Ik zat namelijk al met smart te wachten op nieuwe plantjes om mijn interieur mee op te vrolijken. De plantenbox kost €19,50 en met verzendkosten is het €24,86.

yucca en varen uit kneusjesbox
Bron: Jaime Andreas voor Roomed

Mijn Kneusjesbox review

Goede variatie aan planten

In de Kneusjesbox kun je acht tot tien kamerplanten verwachten; wat een hele hoop is voor een kleine prijs. Ik was dus ook blij toen ik tien totaal verschillende planten in de box aantrof. Van een grote tropische Yucca tot een mini Hypoestes. De variatie is wat er voor zorgt dat je, als een klein kind tijdens kerst, deze box uitpakt.

twee kamerplanten
Bron: Jaime Andreas voor Roomed
calathea kamerplant
Bron: Jaime Andreas voor Roomed

Zijn het wel echt kneusjes?

Het opvallende was; bijna geen van de ontvangen planten zag eruit als een echt kneusje. Er waren een aantal takken geknakt en hier en daar hingen een aantal bladeren nogal slap, maar dat leek eerder te komen door de bezorging van de doos.

Sommige planten hebben inderdaad hier en daar een gescheurd blad, maar het viel me erg mee. Slechts mijn ontvangen bananenplant heeft wat meer liefde nodig dan de rest, maar dat komt wel goed.

Oprecht fijn dat de meeste kamerplanten uit de box gewoon gezond zijn; wel jammer als je zat te wachten op een echte uitdaging.

kleine hypoestes plant en vetplant
Bron: Jaime Andreas voor Roomed

Beestjes

Het is wel belangrijk om je planten bij aankomst te checken op beestjes. Op sociale media waren er een aantal mensen die klaagden over beestjes op hun planten, zoals wolluis en spint. Ook Roomed-collega Sharon trof jammer genoeg bladluizen op haar bananenplant aan. Het hoeft niet zo te zijn dat jouw planten beestjes hebben, maar check wel even goed voordat de beesten op al je andere kamerplanten zitten.

Totaal geen informatie

Het doel van de Kneusjesbox is om kamerplanten, die anders weggegooid zouden worden, een tweede leven te geven. Daarom is het teleurstellend dat er bij de box totaal geen informatie wordt gegeven over het verzorgen van deze planten. Bij de meeste planten wordt niet eens aangegeven wat voor plant het is.

Het is leuk om zelf te ontdekken wat voor planten je hebt gekregen, maar voor deze kneusjes is het juist fijn als ze snel de juiste zorg ontvangen. Het zou dus helpen als je daar wat informatie over krijgt of in ieder geval een lijstje krijgt van de soorten planten in de box.

Al met al een toffe box met mooie planten die het halen zeker waard is. Enthousiast geworden na deze Kneusjesbox review? Hier kun je zelf een Kneusjesbox bestellen.

Meer weten over het verzorgen van kamerplanten?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Ik bestelde de Kneusjesbox van Plantje.nl en dit vond ik ervan
Sluiten