Maud van Dijck
Maud van Dijck Diy 8 okt 2021

6 DIY hacks om het klussen nog makkelijker te maken

Houd jij er wel van om een middag lekker te klussen? Wij hebben wat hacks voor je die toch wel handig zijn als je regelmatig klust. Zo zal je dadelijk niet meer vergeten welke kleur verf je had gebruikt en kan je ook gemakkelijk je verfkwast schoonmaken.

Wij kunnen geen genoeg krijgen van handige hacks, dus we hebben deze al aan onze lijst toegevoegd.

6 DIY hacks om thuis makkelijker te klussen

1. Schuur met een stuk van een papieren zak

In plaats van schuurpapier te gebruiken kan je ook een stuk van een papieren zak afscheuren en daarmee even over je houten meubel schuren. Met schuurpapier kan je al snel de bovenste laag een beetje kaal schuren. Bij wat harder papier heb je daar geen last van en toch zal je oppervlak er gladder uitzien en aanvoelen.

2. Schrijf je verfkleur op de achterkant van je contactdoos

Echt handig! Dan zal je niet meer vergeten welke kleurtint verf je had en van welk merk het was als je de volgende keer de muur wat bij moet werken. Schrijf het met een stift achterop je contactdoos en je hebt het op een plek opgeschreven die je niet snel zal vergeten.

3. Koop een Purdy cleaner om je kwasten mee schoon te maken

Zo kan je voortaan gemakkelijk de harde verflaag die op je verfkwasten achterblijft er afhalen wanneer je aan het verven en klussen gaat. En dan blijven je verfkwasten in betere conditie. Op Amazon is deze te bestellen voor €17,93 (kijk bij de Amerikaanse als die in Nederland niet op voorraad is).

4. Gebruik schilderstape om pluisjes van je verfroller te halen

Zeker als een verfroller nieuw is en het een vachtroller is wil je voor het verven dat de pluisjes eraf zijn. Rol wat schilderstape om je vingers en ga over de roller zodat de pluisjes aan je tape blijven pakken en straks niet op je muur te vinden zijn.

5. Plaats je verfkwast in een koffiemok

Je hoeft niet een verfbak aan te schaffen om je kwast op te leggen als je hem even niet gebruikt. Een koffiemok is net zo handig en je kan hem gemakkelijk na het verven uitwassen.

6. Of plaats je kwast in een hersluitbaar zakje

Met deze hack weet je zeker dat de verf op je kwast niet opdroogt als je een pauze moet nemen tijdens het klussen of als je opeens moet stoppen. In een hersluitbare plastic zak kan je verfkwast zelfs nog een dag of twee nat blijven.

Aan het klussen? Op dit product wil je níét besparen bij het verven van je huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Thrifty Decor Chick

Reageer op artikel:
6 DIY hacks om het klussen nog makkelijker te maken
Sluiten