Frederique Rekers
Frederique Rekers Tuin 6 apr 2021

Hey ho let’s go: deze klusjes kan je in april in de tuin doen

Het lijkt misschien nog een beetje vroeg om met volle macht in de tuin bezig te gaan, maar er zijn genoeg klusjes die je nu alvast in jouw tuin kunt gaan doen om te genieten van een prachtige tuin in de zomer. Sterker nog, voor sommige klusjes in je tuin is april zelfs de beste tijd om alvast bezig te gaan.

We helpen je een groen handje op weg met de onderstaande tips.

Klusjes in je tuin die je in april kunt doen

Als jij in de zomer een bloeiende tuin wilt, is april dé tijd om jouw tuin alvast uit zijn winterslaap te halen.

Begin met snoeien

Wanneer het weer warmer wordt is het tijd om je vaste planten te snoeien. Elke plant wil weer anders gesnoeid worden dus verdiep je hier goed in voordat je met de snoeischaar aan de slag gaat. Vergeet ook de siergrassen en struiken niet.

Voeg compost toe

Door compost toe te voegen aan je tuin groeien jouw planten sterker. Als je dit nu alvast doet, help het om de eerste periode onkruid te vermijden én het is goed voor je tuin. Je gebruikt het als een soort mulchlaag en bespaart je veel werk doordat je geen onkruid krijgt.

Verdeel een laag van twee tot vijf centimeter toe en zeg maar vast hallo tegen jouw bloeiende tuin in de zomer.

Verzorg je gazon

Ook je gazon is soms toe aan een voorjaarsbeurt. Maai het gras, verwijder overtollig mos en vuil en verticuteer het gras. Verticuteren betekent dat je de bovenste laag van een grasmat losser maakt zodat de grond weer open gaat en er nieuwe grasgroei wordt bevordert.

Je kan hiervoor het best een verticuteermachine gebruiken. Hierna kan je dan gazonmest strooien om de groei nog meer te bevorderen. Houd je hierbij aan de instructies op de verpakking en onthoudt: het lijkt misschien veel werk maar je kan hier het hele jaar van genieten.

Ruim je tuin op

We kennen allemaal het concept van de grote voorjaarsschoonmaak maar vergeet hierbij de tuin niet. Het is tijd om op te ruimen en plaats te maken voor nieuwe groei van nieuwe planten. Haal oude bladeren, planten en vuil weg en wacht even met ze weg te gooien.

3 stappen om te nemen voor je begint aan de grote voorjaarsschoonmaak


Misschien overwinteren er wel een paar vlinders in je tuin en die kunnen een koel plekje hebben gevonden tussen de bladeren of oude planten. Check daarom goed wat je weggooit.

Hekjes en ondersteuningssystemen

Voordat je tuin echt kan gaan bloeien is het handig om alvast wat hekjes en andere soorten plantendragers te plaatsen. Dit gaat makkelijker als je tuin nog leeg is en als alles begint te groeien kunnen ze hier goed aan groeien.

Let the sun shine! Deze vrolijke items voor op je balkon of tuin wil je hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ApartmenttherapyVtwonen

Reageer op artikel:
Hey ho let’s go: deze klusjes kan je in april in de tuin doen
Sluiten