Hallo goede voornemens: met deze klusjes verbrand je 100 kcal

Is één van jouw goede voornemens ook ‘meer bewegen’? Of ga jij juist meer voor het vaker schoonmaken van je huis? Combineer deze twee voornemens met elkaar met de onderstaande klusjes, waarmee je in een handomdraai 100 kcal (of meer!) mee verbrandt.

De gezondheidsvoordelen van een schoon huis liegen er niet om. Zo zet je een stapje in de goede richting om die kerst-kilo’s vaarwel te zeggen. Want alle kleine beetjes helpen!

Afwassen

Tijdens een uurtje afwassen een afdrogen van de vaat verbrand je ongeveer 100 kcal. Een kwestie van multitasken: combineer het met het kijken van je favoriete serie. Dat wordt dat afwassen ineens een stuk leuker!

Gebruik je liever de vaatwasser? Dan krijg je met deze tips een brandschone vaatwasser.

Gooi je interieur eens om

Ben je klaar met de indeling van je interieur? Met 25 minuten slepen, tillen, duwen en schuiven verbrand je makkelijk 100 kcal. Helemaal als je een zware bank en een onmogelijk bed hebt. Dus laat die spierballen zien, en gooi de boel eens om!

Een brandschone badkamer

Het is een echte work out: met 35 minuten de badkamer schoonmaken verbrand je evenveel calorieën als met 35 minuten op de loopband rennen. Wij zouden wel weten waar we voor zouden kiezen…

En ja, daar hoort het schoonmaken van het doucheputje ook bij! Hoe je dat precies doet leggen we hier uit: je doucheputje schoonmaken, hoe pak je dat aan? En vergeet ook vooral glazen douchedeuren niet.

Ramen soppen

Ben jij ook altijd bekaf na het soppen en zemen van de ramen? Snappen we: met 30 minuten ramen zemen verbrand je 100 kcal. Een effectieve manier om wat extra beweging te pakken! Dus maak een sopje en pak er een trap bij, en schoonmaken maar.

Het hele huis stofzuigen

Groot huis? Met 60 minuten stofzuigen verbrand je ook zo’n 100 kcal. Al lijken het er soms wel meer te zijn, want wij vinden stofzuigen soms behoorlijk vermoeiend! En daarna achter de kat aanlopen omdat hij zo bang is voor de stofzuiger, daar verbrand je natuurlijk óók de nodige calorieën.

Meer lezen over schoonmaken?

Reageer op artikel:
Hallo goede voornemens: met deze klusjes verbrand je 100 kcal
Sluiten