Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 31 okt 2019

4 mooie ideeën om klimplanten in je interieur te verwerken

Als we aan klimplanten denken, dan denken we vaak aan buitenplanten. Planten om je schutting of gevel groener mee te maken, bijvoorbeeld. Maar wist je dat je klimplanten ook binnen een heel mooi plekje kan geven? Wij deze 4 bijzondere manieren om klimplanten binnen in huis te verwerken.

Wij geloven dat jouw huis namelijk nóg mooier en levendiger wordt als je kamerplanten een mooi plekje geeft. Want een paar kamerplanten in huis, daar wordt iedereen gelukkiger van.

De 4 mooiste ideeën voor klimplanten binnen in huis

1. Tegen een trap

Langzaam maar zeker zien we steeds vaker een oude trap als eyecatcher in een interieur voorbij komen. We moesten er even aan wennen, maar eigenlijk vinden we deze trend best wel leuk! Het geeft de ruimte een landelijke, maar toch stoere vibe. Daarnaast is ‘ie hartstikke geschikt om klimplanten in te laten groeien om de trap lekker groen te maken.

2. Tegen de muur

Door op strategische punten haakjes in de muur te slaan, kan je een plant tegen de muur aan laten klimmen. Het resultaat: een prachtige groene plantenwand waar menig interieurliefhebber jaloers op zal zijn.

3. Langs de deurpost

Dit idee vonden we wel heel erg leuk: laat een plant klimmen langs een deurpost. Zo valt ‘ie extra op omdat je er telkens onder door moet. Het fijne is dat één plant al genoeg is voor dit leuke idee. KLimplanten binnen verwerken hoeft echt niet lastig te zijn.

4. Aan een wandconstructie

Online zijn er verschillende wandconstructies te koop waar jij jouw klimplanten binnen kan laten groeien. Je bevestigt een wandconstructie aan de muur, helpt de plant op weg, en laat ‘m verder vooral lekker zijn gang gaan.

Meer lezen over de mooiste kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 mooie ideeën om klimplanten in je interieur te verwerken
Sluiten