Ilse van Elleswijk
Ilse van Elleswijk Kinderkamer 27 mrt 2020

Hier maak je je kinderen echt super blij mee: een klimmuur in de kinderkamer

Bij Roomed hebben we een nieuwe trend voor in de kinderkamer gespot waar echt menig kind super blij van zal worden. Opeens zien we namelijk op internet en tv overal klimmuren in de kinderkamer voorbij komen.

Als kind vonden wij het heerlijk (en stiekem ook een beetje spannend) om in de speeltuin of gymzaal te kunnen klauteren op een klimmuur. Vind jouw zoon of dochter dit net zo tof? Denk dan eens aan een klimmuur voor in de kinderkamer. Het staat ook nog eens super stylish ook. Wij hebben alvast een aantal leuke ideeën voor je verzameld.

Verschillende ideeën voor een klimmuur in de kinderkamer

Het makkelijkst is om een kant en klaar klimrek te kopen en deze te installeren in de slaapkamer. Je zou deze vintage op de kop kunnen tikken, bijvoorbeeld uit een oude gymzaal. Je moet daarbij wel een beetje geluk hebben, dus als dat niet lukt dan kan je ook gewoon nieuw een klimrek van hout bestellen.

Zo’n houten klimrek staat super tof tegen een witte muur, maar combineert ook mooi met een kleurtje op de wand.


Iets meer werk, maar wel heel mooi is het om een klimmuur met klimgrepen te maken. De grepen moeten stuk voor stuk geïnstalleerd worden, dus je bent er iets langer mee bezig.

De grepen zijn in allerlei verschillende kleuren en vormen te bestellen en zo kan je de wand precies zo samenstellen als je zelf wilt. Je kan kiezen voor één kleur klimgrepen of verschillende kleuren combineren voor een kleurrijk resultaat.Nog een leuk idee is het om de klimgrepen op een houten wand met gaten te bevestigen. Zo lijkt de klimmuur net een pegboard en het voordeel hiervan is dat je heel makkelijk elke keer een andere klimmuur kan samenstellen.

Het is een kwestie van de klimgrepen eruit draaien en op een andere plek weer opnieuw bevestigen. Zo kan je elke keer opnieuw een klimroute voor je zoon of dochter uitzetten, hoe tof is dat?

Veiligheid boven alles

Wij kunnen ons ook wel voorstellen dat je een beetje huiverig bent voor ongelukken met een klimmuur in de kinderkamer. Natuurlijk gaat veiligheid boven alles. Je zoon of dochter moet natuurlijk oud genoeg zijn om de klimmuur veilig te kunnen gebruiken.

Ook kan je een aantal veiligheidsmaatregelen nemen. De klimmuur hoeft bijvoorbeeld echt niet tot aan het plafond gemaakt te worden om leuk te zijn. Ook kan je een matras of zachte mat onder de klimmuur leggen voor een zachte landing. En vergeet ook niet om goede afspraken met je kinderen te maken: wat mag wel en wat mag niet? Kinderen zijn gek op uitproberen, maar door ze duidelijke kaders mee te geven hou je het wel veilig.

Nog meer inspiratie voor de kinderkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hier maak je je kinderen echt super blij mee: een klimmuur in de kinderkamer
Sluiten