Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 7 apr 2016

Klim naar het dak van het Groothandelsgebouw via een gigantische trap

Ter viering van 75 jaar wederopbouw van Rotterdam krijgt het Groothandelsgebouw een wel heel bijzondere toevoeging. Het ontwerpbureau MVRDV kwam met het ontwerp van een gigantische tijdelijke trap die naar het dak van het gebouw leidt. Bij dit project draait het eigenlijk niet zozeer om de installatie zelf, maar meer om het uitzicht over de stad dat je vanaf het dak van het Groothandelsgebouw hebt.

De trap wordt officieel 16 mei geopend door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb en zal tot 12 juni te betreden zijn. De trap heeft zo’n 180 treden dus ook als je even een goede workout wilt doen, kun je hier naartoe. Met als uitzicht dus een prachtige view over de stad (check hier alvast hoe dat er ongeveer uitziet). Op het dak van het gebouw is voor de gelegenheid ook (weer) een bioscoop geopend en je kunt er ook een drankje of hapje nuttigen.

Bron: MVRDV

De trap is 29 meter hoog en 57 meter lang en vormt een mooie ‘brug’ tussen de moderne architectuur van Rotterdam Centraal en het oude Groothandelsgebouw.

Benieuwd hoe Rotterdam er vroeger uitzag? Bekijk dan even deze prachtige kleurbeelden van Rotterdam vóór de oorlog.

De trap is tussen 16 mei en 12 juni dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.mvrdv.nl

Reageer op artikel:
Klim naar het dak van het Groothandelsgebouw via een gigantische trap
Sluiten