Maud van Dijck
Maud van Dijck Trends 26 nov 2021

Trend forecasting: een overzicht van alle kleurtrends van 2022

Trends, trends en nog eens trends! Bij de Roomed-redactie zijn we weer volop bezig met de trends van 2022. Om het lekker overzichtelijk te maken, hebben we alle kleuren van 2022 hieronder nog een keer op een rijtje gezet.

Welke kleur is jouw favoriet? Laat het ons vooral weten op Instagram, vinden we leuk!

De kleurtrends van 2022

1. Frisse, natuurlijke kleuren zoals blauw

Flexa’s kleur van het jaar 2022 kan hier niet missen. Wat klinkt namelijk frisser dan een kleur als Bright Skies? Een luchtig blauw dat ook ideaal is om je plafond in te verven.

Graham & Brown heeft ook een frisse tint blauw als kleur van het jaar 2022 gekozen: Breathe. Het is een zachtblauwe kleur die kalmte maar ook diepte met zich meebrengt.

Een andere frisse kleur voor 2022 is Breezeway van Behr. Daarnaast is een groentint ook altijd een geweldige keuze om je huis een natuurlijke look te geven.

2. Groen

We verwachten dan ook dat niet alleen Behr’s groene tint een hit gaat worden, maar allerlei groene tinten. Zo heeft ook Histor de grijsgroene tint Olive Sprig tot kleur van 2022 uitgeroepen.

Groen in huis is niet alleen een kleurtrend voor aan de muur in 2022. Je zal het door het hele huis gaan zien. Mensen die in 2022 hun slaapkamer een make over willen geven zullen al snel bij een groene kleur uitkomen.

3. Pastelkleuren

Aan de vorige trendkleuren kan je zien dat ook in 2022 pasteltinten niet zullen verdwijnen. Vooral voor je thuiskantoor zijn pasteltinten ideaal.

Deze kleuren hebben een kalme uitstraling van zichzelf. Maar ze geven je kantoor ook meteen wat kleur wat je juist weer een energieke boost kan geven. We verwachten dan ook dat pastel home offices hot zullen zijn in 2022.

Trend voor 2022: een home office vol met pastelkleuren

4. Geel en goudtinten

Ook de populariteit van de zomerse kleurtrend geel zal naar onze verwachting niet afnemen voor 2022. Naast frisse tinten van geel zullen ook goudtinten meer in interieurs terug te zien zijn. Karwei had ook al eerder dit jaar Gold Ginger als de kleur van het komende jaar uitgeroepen. Deze pittige gouden kleur geeft je interieur ook een elegante uitstraling.

5. Warme, neutrale kleuren

Natuurlijk kunnen neutrale kleuren niet ontbreken. Ze zijn veelzijdig en blijven een favoriet. We verwachten wel een voorkeur voor aardse tonen met een warme uitstraling. Deze matchen weer goed bij een fris blauw of groen. Bij Flexa zie je zo ook het neutrale Brave Ground (Kleur van het Jaar 2021) in de kleurpaletten voor Bright Skies terugkomen.

Vervang dus wit met een tint van beige in je interieur om toch meer warmte in huis te brengen.

Experts vertellen: in deze kleuren kan je de muur beter níét verven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trend forecasting: een overzicht van alle kleurtrends van 2022
Sluiten