Merve Ozturk
Merve Ozturk Trends 10 okt 2020

Dit zijn alle kleurtrends van 2021 en we vinden het een geweldig jaar

Op de Roomed-redactie zijn we gek op kleurtrends. We schrijven dan ook graag over alle details en kleurpaletten zodra er een nieuwe kleurtrend is gelanceerd. In dit artikel delen we een overzicht van 谩lle kleurtrends 2021 met je.

Ben je van plan om je muren een nieuw kleurtje te geven? Ga dan eerst even de nieuwe kleurtrends na.

Deze kleuren gaan we veel zien in 2021

Neutrale kleuren

Een absolute must voor in jouw interieur: neutrale kleuren. Flexa kwam met de kleur van het jaar 2021 ‘Brave Ground’, een neutrale bruintint die goed te combineren valt. Deze kleur laat andere kleuren in huis naar voren komen.

Kort daarna doopte bouwmarkt Karwei de kleur ‘Sandstone Beige tot hun eigen kleur van het jaar 2021‘. Deze kleur matcht mooi in met verschillende nude-tinten en zorgt voor een warme sfeer in huis.

Neutrale kleuren passen in elk interieur en je kunt er veel kanten mee op. Met de Flexa kleurpaletten trust (bruintinten), expressie (roden en rozen tinten), timeless (gelen tinten) en earth (blauwen en groenen tinten) zorg je voor een goede afwisseling in huis. Meer daarover in dit artikel: zo combineer je Flexa鈥檚 kleur van het jaar 2021 met woonaccessoires

Grijs

Ook grijs komt volgend jaar terug in de kleurtrends 2021. Dan hebben we het niet over een simpele grijze muur, maar meer over een muur met een speciale verftechniek – zoals een beton-look. Dit zagen we de afgelopen tijd al vaker, en daar zijn we nog lang niet vanaf. Gelukkig maar, want we vinden het te gek.

Duidelijk: dit is het grote verschil tussen koel grijs en warm grijs

Donkerblauw

In het artikel over de interieurtrends van 2021 schreven we al dat de kleur donkerblauw zeker een kleurtrend wordt in het komende jaar. Niet alleen op muren, maar ook in meubels. De kleur is makkelijk te combineren met andere kleuren en ziet er ook nog eens origineel uit in jouw interieur.

Heb je geen idee welke kleuren blauw goed matchen? Blauw combineren kan je leren.

Pastel kleuren

In 2021 gaan we veel pastel kleuren zien, maar dan niet zomaar pastel kleuren. Zachte kleuren worden dit jaar namelijk gecombineerd met felle tegenstanders. Gaat jouw voorkeur uit naar een lila muur? Ga dan voor (donker) paarse meubels en woonaccessoires voor een gedurfde look. Alles kan en mag, wees niet bang om kleuren te combineren die met elkaar vloeken.

> Zo gebruik jij pastel tinten in jouw interieur (it鈥檚 worth a shot!)

Zwart en goud

Er zijn weinig combinaties die z贸 goed matchen als zwart en goud. Ze stralen 茅茅n en al luxe uit, en daarom heeft deze combinatie zeker een plekje in de kleurtrends van 2021. Zwarte meubels met gouden details doen het goed in huis. Denk aan een zwarte keuken of een donkere stoere badkamer.

Een must als je houdt van een zwart interieur: Black, not boring: zo voorkom je dat jouw volledig zwarte keuken saai wordt

Zwart en wit

Deze trend is er natuurlijk al een tijdje, maar blijft gewoon bestaan in 2021. Denk aan witte muren en meubels met zwarte details in huis. Een zwart-wit interieur ziet er vaak strak en clean uit, maar kan helaas ook snel kil overkomen.

Gelukkig zijn er manieren om warmte toe te voegen aan een zwart-wit interieur z贸nder gebruik te maken van andere kleuren.

Groen

Goed nieuws voor liefhebbers van een botanisch interieur of een urban jungle. Ook groen behoort tot de kleurtrends 2021, en dan heb ik het vooral over de natuurlijke tinten (denk aan mosgroen en olijfgroen). Niet alleen in de vorm van planten, want ook de muren en meubels mogen dit jaar een groene kleur krijgen.

> Zo maak je je urban jungle compleet

Meer lezen over de laatste trends

Kleurtrends 2021
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wonen OnlineOsare Art

Reageer op artikel:
Dit zijn alle kleurtrends van 2021 en we vinden het een geweldig jaar
Sluiten