Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Trends 8 sep 2019

Trend forecasting: worden dit de nieuwe kleurtrends van 2020?

Rond deze tijd van het jaar vliegen de voorspellingen voor het volgende jaar weer om je oren. Wij houden ervan, lekker speculeren over wat de toekomst ons gaat brengen. Verfmerk Behr publiceerde onlangs de kleurtrends 2020, en we kunnen alvast verklappen dat daar prachtige kleuren verf tussen zitten.

Ook voorspelde verfmerk Behr de kleur van het jaar 2020. Je ziet ‘m ook op het onderstaande schema staan. Raad jij welke kleur het is?

Dit worden dé kleurtrends 2020 volgens de experts van verfmerk Behr

kleurtrends 2020 interieur
Bron: BEHR Paint via YouTube

Het bovenstaande kleurenpalet is geïnspireerd op natuurlijke elementen. Zo zien de de lucht, aarde, water en planten duidelijk naar voren komen. De experts van Behr hebben hiervoor gekozen omdat seizoenen, en de rol van de elementen hierin, een grote rol speelt ten opzichte van de kleur die we in huis willen hebben.

Alle bovenstaande tinten vallen goed met elkaar te combineren, maar zijn ook los van elkaar prachtige kleuren voor in je interieur.

Kleurenpalet 1: Worldhood

De kleuren ‘Bubble Shell’, ‘Cider Spice‘, ‘Charismatic‘, ‘Rumba Orange‘ en ‘Red Pepper‘ zijn speciaal voor horeca-gelegenheden bedacht. ‘Gasten van restaurants, hotels en andere businesses zullen zich aangetrokken voelen tot de rustige tonen, die geïnspireerd zijn op exotische reizen,’ vertelt Erika Woelfel, Behr’s vice president van kleur en creative services.

Wij vinden het tof dat Behr heeft gekozen om het welbekende ‘Millennial Pink’ in een nieuw jasje te steken met ‘Bubble Shell’. Deze nieuwe tint is een stuk rijker en aardser dan de felle roze tint die we inmiddels gewend zijn.

Kleurenpalet 2: Restore

‘Secret Meadow’, ‘Back To Nature‘, ‘Licht Drizzle‘, ‘Bluebird‘ en ‘Dragonfly‘ passen perfect in het Restore kleurenpalet.

Deze koele, serene kleuren zijn niet alleen geschikt in horeca-gelegenheden, maar worden ook aangeraden voor de gezondheidszorg. De blauwe en groene tinten zorgen namelijk voor een rustgevende omgeving.

Kleurenpalet 3: Atmospheric

Moderne kleuren gecombineerd met zachte pasteltinten. Zo zouden we het laatste kleurenpalet met kleurtrends 2020 graag omschrijven. De kleuren ‘Dusty Lilac‘, ‘Creamy Mushroom‘, ‘Painters White‘, ‘Battleship Gray‘ en ‘Graphic Charcoal‘ zijn elegant, en geven elk interieur een moderne touch.

Het zijn stuk voor stuk prachtige kleuren om wat meer rust in een drukke woonkamer te scheppen.

Meer trends om in de gaten te houden:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trend forecasting: worden dit de nieuwe kleurtrends van 2020?
Sluiten