Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 24 mrt 2018

Trendforecasting: dit worden dé kleurtrends van 2019 (volgens de Pantone experts)

De experts van Pantone volgen wij bij Roomed al jaren op de voet. Elk jaar voorspellen deze experts welke trends we in de toekomst mogen verwachten. Trendforecasting noemen we dat. En daar zijn we dol op.

Het liefst houden we ons de hele dag bezig met trends. Ben je nog benieuwd naar de trendkleuren van 2018?

Pantone kleurtrends

Elk jaar brengt Pantone een boek uit met de kleurtrends van het opvolgende jaar. In dat boek staan 8 verschillende paletten te vinden. Voor elk wat wils, dus.

Er zijn twee paletten uit de serie, ‘cravings’ en ‘classico’, die we alvast met jullie kunnen delen. Deze twee paletten zijn speciaal samengesteld voor huis en interieurdesign. Voor ons gevoel gaan we met deze twee stijlen weer terug in de tijd. Het lijkt wel wat retro!

Cravings (links)

Yes! Een combinatie van flamingo roze, pittig rood en een tint zo groen als gras. Dit verleidelijke palet zien we wel in ons interieur terugkomen. Voor mensen die zeker iets durven en niet bang zijn voor iets gewaagds. En waarom de naam ‘Cravings’? Omdat de kleuren de experts van Pantone doen denken aan ‘fetish foods’.

Classico (rechts)

De kleuren van Classico zijn tijdloos. We zien elegante kleuren (goud, burgundy rood, teal) die zowel basic als ontzettend stijlvol kunnen zijn. Wij vinden de frisse abrikooskleurige tint een erg leuke toevoeging aan dit palet.

Ook leuk:

Deze minimalistische interieurs met een retro touch zouden héél goed passen bij het Cravings palet.

Bron: apartmenttherapy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trendforecasting: dit worden dé kleurtrends van 2019 (volgens de Pantone experts)
Sluiten