Merve Ozturk
Merve Ozturk Planten en bloemen 28 nov 2020

Wauw: deze kleurrijke winterplanten maken je tuin veel levendiger

Tijdens de winter zien zowel de bomen op straat als je planten in de tuin er veel kaler uit. Dat is even wennen, vooral al je hebt genoten van een kleurrijke tuin in het voorjaar. Als je toch echt meer kleur in je tuin wilt, kun je voor kleurrijke winterplanten gaan.

Vandaag deel ik wel acht kleurrijke winterplanten met je waardoor jouw tuin er direct een stuk levendiger en gezelliger uit komt te zien. Lees je mee?

Deze kleurrijke winterplanten maken je tuin gezelliger

1. Viooltjes

Deze beauty’s bloeien tot in de koudste winterdag, met hun prachtige kleuren zorgen ze als geen ander voor een gezellige wintertuin. Plant viooltjes dicht op elkaar voor het mooiste effect. Wist je dat er wel meer dan 400 soorten bestaan? Je hebt dus genoeg keuze.

2. Sneeuwklokjes

Een sneeuwvlokje (ook wel Galanthus Nivalis genoemd) houdt van schaduw, wordt wel 25 cm hoog en is bovendien één van de vroegst bloeiende plant in de tuin. Deze hangende bloemen zien er ontzettend leuk uit en beginnen vaak te bloeien als er nog sneeuw op de grond ligt – zei iemand winterhard?

3. Winterjasmijn

De winterjasmijn is erg populair. Deze prachtige gele bloemen bloeien van december tot april en trekken zich dus niets aan van regen en kou. De winterjasmijn kan wel drie meter lang worden als je ‘m helpt om tegen een muur aan te klimmen. Dat kan met behulp van een pergola of prieel – op deze manier worden het pas echte eyecatchers in je wintertuin.

4. Ilex verticillata

Als iets me aan winter (en de feestdagen) doet denken, zijn het wel rode bessen. Alleen al om die reden zou je een Ilex verticillata in je tuin willen. Deze struik verliest zijn bladeren en wordt tot wel drie meter hoog, vervolgens ontstaan er dikke rode bessen aan de lange takken.

Tip: deze takken kun je ook gebruiken om in de kerstboom te steken, er kerstkransen of andere kerstversiering te maken.

5. Camelia

Deze struiken krijgen weelderige roze, roze of witte bloemen die blijven bloeien van herfst tot winter. De camelia wordt ook wel ‘Japanse roos’ genoemd. Met deze struik in de tuin zal je zeker het idee krijgen dat je nog in het voorjaar zit (ondanks de kou).

Er bestaan verschillende soorten, uiteraard is het belangrijk om voor de winterharde camelia te gaan. ‘Camelia Ashton’s Ballet’ bloeit van oktober tot december, en de ‘Camelia Sugar’ bloeit van november tot januari.

6. Helleborus

Ook deze prachtige winterharde plant mag niet ontbreken in je tuin. Het is belangrijk om ze niet in de volle zon te plaatsen, ze houden wel van wat schaduw. De ‘Spotted Hybrid’ en ‘Helleborus Niger’ doen ons denken aan een orchidee. Bovendien bloeien ze goed van januari tot april, ze zijn dus zeker winterhard.

Meer tips om een gezellige tuin te creëren tijdens de winter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

House BeautifulTuinadvies

Reageer op artikel:
Wauw: deze kleurrijke winterplanten maken je tuin veel levendiger
Sluiten