Funda finds: je gelooft nooit hoe kleurrijk het interieur van deze villa is

Of je nou wel of niet wil verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Deze week geloofden we onze ogen niet toen we deze kleurrijke villa in Haarlem tegenkwamen.

Toen we deze prachtige villa met torentje tegenkwamen op Funda, hadden we een klassieke inrichting verwacht. Het huis komt immers uit 1899. Maar schijn bedriegt: dit is waarschijnlijk de meest kleurrijke villa die in Haarlem te vinden is!

roomed-villa-haarlem

Groene muren, rode eetkamerstoelen, een drukke gallery wall… In dit huis werkt het. De bijzondere combinatie geeft een sfeervol karakter mee aan het huis. Dat komt natuurlijk ook door de hoge ramen uit de Engelse landhuisstijl, waarin het huis gebouwd is.

roomed-villa-haarlem
roomed-villa-haarlem

Aan de buitenkant van de villa zie je deze groene gordijnen al pronken. Omdat de rest van het interieur van deze kamer vrij rustig gehouden is, knalt de kleur van de gordijnen er echt uit. Door het hoge plafond en de grote ramen is deze kamer lekker licht. Perfect om in te richten als leeshoek of lichte eetkamer.

roomed-villa-haarlem
roomed-villa-haarlem

Opvallend genoeg wordt de kleurrijke interieurstijl van de benedenverdieping niet mee naar boven genomen. Zo zijn de slaapkamers bijzonder rustig gebleven. Dat is verstandig, want door de schuine muren van de slaapkamers een lichte kleur te geven, lijkt de kamer optisch een stuk groter.

De villa telt 6 slaapkamers en ligt in een bosrijke omgeving. Ook de achtertuin is prachtig: je vindt er een magnolia, drie kersenbomen én twee appelbomen.

Kopen?

Aan deze villa in het mooie Haarlem hangt een behoorlijk prijskaartje: € 1.450.000 k.k. Maar zelfs als het interieur niet helemaal jouw smaak is, dan zou je van deze villa toch een prachtig modern optrekje kunnen maken. Inclusief de kenmerken van de Engelse landhuisstijl, zoals de hoge ramen. Kijk voor nog meer foto’s vooral even op de Funda pagina van het huis.

Bron: Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: je gelooft nooit hoe kleurrijk het interieur van deze villa is
Sluiten