Merve Ozturk
Merve Ozturk Trends 11 sep 2020

Deze kleurrijke tegeltrend wil jij dit jaar nog in jouw interieur hebben

De afgelopen maanden is het verlangen naar grove designs en veel kleur in je interieur in een stroomversnelling gegaan. Inspelend op deze verlangen komt de kleurrijke tegeltrend 2020 even om de hoek kijken – en daar zijn we hartstikke blij mee.

Als je al die (standaard) woonaccessoires zat bent en stiekem op zoek bent naar iets permanents, dan zijn deze kleurrijke tegels ideaal voor jouw interieur.

Tegeltrend 2020: kleurrijke tegels

Alle kleuren van de regenboog

De eerste manier hoe je deze trend kunt gebruiken is door tegels van verschillende kleuren bij elkaar te plaatsen. Wees niet bang om kleuren die met elkaar vloeken (zoals rood en groen of paars en geel) nu juist naast elkaar te zetten. Je zult zien dat het een magisch effect oplevert.

We snappen dat een vloer met honderden kleurrijke tegels misschien net too much wordt in je woonkamer. Probeer deze methode dan in een wat kleinere ruimte, zoals het toilet of de badkamer. Nog steeds te heftig? Ga dan voor verschillende pastelkleuren, staat ook prachtig.

Let’s make it ombre

Vindt je gekleurde tegels in willekeurige kleuren een beetje chaotisch staan? Dan is dit een goede vervanger voor jou. Ook voor deze methode wordt er wederom gebruik gemaakt van kleurrijke tegels. Je kunt de kleur(en) uiteraard zelf kiezen.

Ga voor verschillende tinten geel tot oranje om een echte sunset na te maken. Niet zo’n fan van geel? Voor deze methode kun je elke kleur naar wens kiezen. Ga op zoek naar verschillende tinten van je favoriete kleur en plaats de tegels van licht naar donker. Zo heb je in no time een opvallende tegelvloer.

Ooit gedacht dat je zelf makkelijk tegels kunt zetten? Bel die tegelzetter maar af – met deze tips word jíj een pro in tegels zetten

Prints, prints en nog meer prints

Houd je van een meer uitgesproken interieur? Ga dan voor een tegelwand met een print. Niks is gek: van een Marokkaanse tegelprint tot aan een enorme bloem op je wand (zoals je hierboven ziet).

Op deze manier zorg je niet alleen voor een leuke eyecatcher in huis, maar tegelijkertijd ook voor meer karakter. Kleurrijke prints zijn mooi voor op je keukenwand maar ook uitstekend te gebruiken op je gehele vloer.

Tip: als je een hele muur wilt met kleurrijke tegels, dan kun je het beste tegelstickers gebruiken. Ook deze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en prints.

Om je interieur helemaal af te maken: Zo combineer je dierenprints in je interieur (zonder dat ‘t ordinair wordt)

Bijzondere tegelvormen

Als je het liefst tegels in één kleur wilt maar toch op zoek bent naar iets opvallends. Dan zijn kleurrijke tegels in bijzondere vormen perfect voor jouw interieur. Ze zijn er in elke vorm die je maar kunt bedenken. Van hexagoon tegels (zeshoekig) tot aan ronde tegels en van schubben tegels (ideaal voor in de badkamer) tot geometrische tegels.

Vindt je dat weer te simpel worden? Deze tegels hebben vaak ook een 3D variant en maken elke ruimte direct bijzonder.

Mix & match

Dat zijn nog eens mooie tegels hè? Wij zouden in ieder geval niet kunnen kiezen. Gelukkig zijn al deze kleurrijke tegeltrend 2020-varianten goed met elkaar te combineren en is deze trend mede daardoor een echte must in je interieur.

Lees ook: Trend: mix & match verschillende stoelen aan je eettafel

Benieuwd naar andere trends?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

StylebyemilyhendersonWonenenco

Reageer op artikel:
Deze kleurrijke tegeltrend wil jij dit jaar nog in jouw interieur hebben
Sluiten