Emma Bering
Emma Bering Planten en bloemen 27 dec 2018

Deze kleurrijke planten passen perfect in een pastel kleurenpalet

Ben je dol op pastel kleuren, maar wil je niet meteen al je muren gaan verven? Dan kan je je huis ook versieren met accessoires in een pastel kleurenpalet. Er zijn allerlei planten die hier perfect bijpassen. Zo heb je én kleurrijke planten in huis én een mooi pastel kleurenpalet.

Als we heel eerlijk zijn, willen we ze allemaal wel!

Roze vetplantjes

De Echeveria is familie van de vetplanten. Met de mooie pastelkleurtjes past deze prima bij een pastel kleurenpalet. De kleuren gaan vaak van groen naar roze en paars. Dit vetplantje houdt van voldoende tot veel licht, maar vindt het niet erg om in een halfschaduw plekje te staan.

Zoals alle vetplanten heeft dit plantje niet veel water nodig. Beter te weinig dan te veel. Als de potgrond volledig droog is, hoef je de plant pas weer water te geven.

Pink Earth Star

De Cryptanthus is een prachtige roze plant en is een soort bromelia. Maar hij komt nog voor in andere kleuren. Deze roze kleur wordt ook wel Pink Earth Star genoegd vanwege de dromerige roze tint.

De bromelia houdt van veel, maar indirect, zonlicht. Hij houdt niet van koude plekken en plekken met veel tocht. Tijdens de groeiperiode is het belangrijk dat de plant matig water krijgt. Je kan de plant het beste lauwwarm water geven in het hart van de roze ster.

Mammillaria met prachtige bloemen

Deze prachtige bloemen van de Mammillaria ontstaan bij veel zonlicht, maar liever niet meer dan vier uur direct zonlicht. Bewater deze plant pas als de grond bijna droog is geworden. Zorg er in ieder geval voor dat de plant nooit in water blijft staan. In de zomer heeft deze plant veel water nodig en in de winter minder. In de winter kan je de plant beter besproeien.

Een paarse orchidee is altijd goed

Orchideeën zijn er in meerdere kleuren zoals geel, wit, roze en dus paars. Deze zachte kleuren passen goed bij een pastel kleurenpalet en zijn ook redelijk makkelijk te onderhouden.

Zorg voor een lichte standplaats, maar wel het liefste uit het zonlicht. Geef de orchideeën regelmatig lauwwarm water, maar niet te veel. De plant mag niet in het water blijven staan. Je kan de plant ook regelmatig besproeien.

Schattig roze en groen plantje

De Stromanthe sanguinea Triostar is de ster van het huis. De met groen en roze gekleurde bladeren stelen meteen de show en de plant past daarom uitstekend in een pastel interieur. Zet de plant niet in direct zonlicht, maar geef ‘m liever een plekje in de schaduw. De Stromanthe kan daarom ook prima in de badkamer staan. Dit is een vochtige, maar vrij donkere ruimte waar de plant zich helemaal thuis in voelt. Deze plant heeft wel twee keer per week een scheutje water nodig.

Meer plantentips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze kleurrijke planten passen perfect in een pastel kleurenpalet
Sluiten