Jaime Andreas
Jaime Andreas Wooninspiratie 13 mrt 2020

Na het zien van deze kleurrijke plafonds wil je ook een geverfd exemplaar

Onze muren schilderen we het liefst alle kleuren van de regenboog, maar ons plafond vaak is nogal een vergeten kindje. In de meeste interieurs is het plafond simpel wit, maar dat hoeft helemaal niet. Je kunt zoveel verschillende dingen met je plafond doen. Wij zijn groot fan van kleurrijke plafonds en jij straks ook!

Waarschijnlijk ben je bang dat een kleurig plafond te veel effect heeft op de rest van je interieur, maar dat hoeft echt niet zo te zijn. Het voegt juist iets interessants aan je interieur toe. Kleurrijke plafonds kunnen subtiel, maar toch bijzonder zijn.

Inspirerende kleurrijke plafonds

Een donker plafond

Inderdaad, een donker plafond is een beetje gewaagd omdat het ervoor kan zorgen dat de kamer kleiner voelt dan hij is. Maar het zorgt ook voor een warm, knus en gezellig gevoel. Zeker als je het slim combineert met genoeg licht en meubels in neutrale lichte kleuren.

Een licht plafond

Een licht plafond heeft natuurlijk het tegenovergestelde effect op een kamer. Dit kan er juist voor zorgen dat je ruimte hoger en groter aanvoelt. Daarom is een lichte kleur plafond ook heel geschikt voor kleinere kamers. Het geeft ruimtes een frisse en rustige uitstraling, maar het is een stuk minder saai dan een basic wit plafond.

Zachte frisse kleuren zijn ook heel geschikt om te gebruiken in een kinderkamer. Dit is, over het algemeen, geen grote ruimte. De lichte kleur zorgt ervoor dat de ruimte iets groter voelt en dit soort kleuren matchen vaak goed met kinderspullen. En bovendien is het niet zo heel veel werkt als je het ooit weer wil veranderen.

Andere toffe ideeën

Dit is werkelijk een van onze favoriete trends: kleuren van het plafond die doorlopen op de muur. In sommige interieurs lopen de kleuren helemaal door tot de vloer, maar je ziet ook steeds meer dat de kleuren gedeeltelijk doorlopen. Dit kan een hele speelse, maar toch sophisticated vibe aan je interieur geven. Wij zijn groot fan van deze kleurrijke plafonds!

Meer weten over kleuren in je interieur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Na het zien van deze kleurrijke plafonds wil je ook een geverfd exemplaar
Sluiten