Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 18 apr 2018

Een kleurrijk kunstwerk als statement in een zwart-wit interieur

Als je maar een kleine ruimte tot je beschikking hebt, moet je slim zijn. Dat hebben de eigenaars van dit appartementje goed begrepen. In plaats van een kleurrijke inrichting hebben ze gekozen voor één kleurrijk kunstwerk. En dat is wel héél stijlvol!

Ook leuk: kleurrijke kunst in de gang. Da’s nog eens vrolijk binnenkomen!

roomed-kleurrijk-kunstwerk
roomed-kleurrijk-kunstwerk

Mooi: het kleurrijke schilderij boven de zwarte bank is een echt statement in dit appartement. Zoals je kunt zien is er vooral gebruik gemaakt van zwarte en witte tinten. Daardoor valt het kleurrijke schilderij extra op. De kleurtjes komen alleen nog terug in de twee kunstige schilderijen op de andere muur.

Houd het luchtig

Een truc voor kleine appartementjes: loop luchtige meubels. De glazen tafel met stalen constructie lijkt er helemaal niet te staan. Als je veel massieve meubels in huis hebt, lijkt je interieur erg zwaar. Met glas en lichte meubels voorkom je dit.

roomed-kleurrijk-kunstwerk
roomed-kleurrijk-kunstwerk

Hier is pas echt te zien hoe klein het appartementje is. Een valkuil bij een kleine ruimte is dat het vaak te druk wordt ingericht, waardoor de ruimte nog kleiner oogt. Doordat het interieur van dit appartement rustig gehouden is, is dat hier niet het geval.

roomed-kleurrijk-kunstwerk
roomed-kleurrijk-kunstwerk

We vinden de schilderijetjes voor boven het bed zo leuk! Het is meteen duidelijk aan welke kan de man, en aan welke kant de vrouw des huizes slaapt. Ook in de slaapkamer zien we een rustig kleurenpalet terug komen, met een tikkie bordeaux en roze in de kussens. Mocht je die kleur zat zijn, dan verander je de hele sfeer in je kamer alleen al door de kussenslopen te vervangen. Slim voor als je van verandering houdt!

roomed-kleurrijk-kunstwerk
roomed-kleurrijk-kunstwerk

De witte open keuken ziet er heerlijk licht uit. Wat een mooie ruimte! Door een wit marmeren keukenblad straalt de keuken luxe uit. Ook zorgt dit shiny keukenblad ervoor dat het zonlicht weerkaatst wordt, wat de ruimte weer vergroot. De greeploze keukenkastjes maken het geheel helemaal af.

Nog meer kunst:

In onze serie match made in heaven lieten we eerder al zien dat kunst en een bakstenen muur heel goed samen gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een kleurrijk kunstwerk als statement in een zwart-wit interieur
Sluiten