Het favoriete hoekje in het huis van: lezer Marco

Wij spieken graag bij een ander in huis. Om inspiratie op te doen, maar bovenal omdat we plat gezegd supernieuwsgierig zijn. En daarbij letten we ook op de details; geen hoekje laten we ongezien aan ons voorbij gaan. Van een dynamische plantenfamilie tot een verzameling van vaasjes en kaarsen. We love them all. Dus daarom stellen wij in deze rubriek wekelijks de vraag: wat is jouw favoriete hoekje in huis?

Vorige week deelden we het favoriete hoekje in het huis van lezer Bobby. Het pronkstuk in zijn interieur was de hangstoel naast de bank. Gemist? Je bekijkt de foto’s hier nog eens.

Dit keer kijken we binnen bij Marco Dreijer. Hij woont in een fijne studio in een studentencomplex in Amsterdam Zuid. “Hoewel ik heel sociaal en een echt mensen-mens ben, wilde ik graag dat mijn eigen huis helemaal voor mezelf was. Ik ben al altijd omringd door mensen, dus als ik thuis kom wil ik rust.”

Zijn favoriete plek in huis is een kleurrijk hoekje bij het raam. Er staat een bank, daar leest hij vaak boeken of bladert door oude mode tijdschriften. Marco is gek op sprookjes en verhalen met een happy ending. “Zoals je ziet hangt er ook een quote uit één van de Alice in Wonderland verhalen aan de muur. Op deze bank kan ik heerlijk wegdromen uit de drukte van naar mijn eigen wereld.”

Marco heeft goed nagedacht over hoe hij zijn ietwat kleine studiootje zo praktisch mogelijk in kan richten, waardoor zijn persoonlijke stijl toch naar voren komt. “Ik houd eigenlijk van een hele stoere inrichting. Grote meubels. Leer, denim, hout, staal. Maar… ik heb natuurlijk maar één kamer en omdat ik huur heb ik ook veel beperkingen qua mogelijkheden. Dus voor nu heb ik besloten om het redelijk licht te houden zodat de kamer optisch groter lijkt.”

Ik wilde die enorme witte muur sowieso vullen. Anders is het ook maar zo wit!

“Op de muur hangt nu een wereldkaart waarop ik kan zien waar ik al ben geweest (maar vooral waar ik nog heen moet). In de fotolijstjes moeten nog foto’s van vrienden en familie, maar tot nu toe hangen er alleen nog maar standaard tekeningen in. Ik ben er nog niet aan toegekomen.”

Als je klein woont, moet je een beetje efficient omgaan met de ruimte die je hebt. Marco ging dus ook voor praktische inrichting. De tafel is inklapbaar en de kist dient als salontafel, maar ook als opbergbak.

De spullen die in het favoriete hoekje van Marco staan komen overal en nergens vandaan. Van vintage design tot een tafel van IKEA en van posters van Anna + Nina tot lijsten van Flying Tiger.

Ik heb de ruimte niet om nu iets te veranderen aan mijn hoekje, stiekem zou ik nog wel een groot furry kleed willen hebben!

#Wat is jouw favoriete hoekje?

Laat ons weten op welk plekje in huis jij het meest trots bent. Tag ons op Instagram met de hashtag #roomedshoekje of stuur ons een e-mail. Reageren onder de Facebook-post van dit artikel kan natuurlijk ook. We zijn benieuwd!

Fotografie: Marco Dreijer

Reageer op artikel:
Het favoriete hoekje in het huis van: lezer Marco
Sluiten