Kleurrijk familiehuis waarin lijnen en grids de hoofdrol spelen

Roomed loves grids. In dit moodboard lieten we je al de mooiste interieurs met een fijn grid zien en sindsdien valt het ons op dat steeds meer architecten kiezen voor recht toe, recht aan. En dat is niet zonder reden. Door bijzonder lijnenspel – of je het nu gebruikt in de architectuur of in behang en stoffen – creëer je een unieke, grafische look. Dit familiehuis in São Paulo heeft een heleboel verschillende lijnen en grids: in de buitenmuren, al het houtwerk en de vensterramen. En of dat nog niet genoeg is gaf architect Pascali Semerdjian het huis ook nog eens een héél fijn interieur.

Komt de naam van de architect je bekend voor? Dat kan wel kloppen. Pascali ontwierp eerder namelijk dit te gekke huis vol speelgoed.

Het lijnenspel in dit familiehuis wordt nog eens versterkt door het gebruik van verschillende materialen. Zo zien we grids van hout, metaal en glas en zelfs voor de stenen in de tuin is gekozen voor een grafisch patroon. Hoewel het allemaal drukke patronen zijn, oogt het huis toch heel clean en sereen.

Aan de tuinkant van het huis staat een compleet glazen wand. Het familiehuis is behoorlijk groot, maar door het vele glas bereikt het daglicht ook de eetkamer. Normale glazen vensters zouden niet passen bij dit huis en dus is er gekozen voor vierkante vensters.

>> 13x inspiratie voor een zomerse look in de woonkamer

We zijn gek op de architectuur van dit familiehuis, maar in het interieur staat ook een aantal interior icons. In de slaapkamer staat bijvoorbeeld de wereldberoemde Eames lounge chair in onze favoriete uitvoering: gebroken wit leer met walnoot. Ben je benieuwd naar de geschiedenis en de productie van deze iconische stoel? Bekijk dan dit artikel.

homeworlddesign.com

Reageer op artikel:
Kleurrijk familiehuis waarin lijnen en grids de hoofdrol spelen
Sluiten