Kleurrijk en speels familiehuis in Taiwan waar LEGO de hoofdrol speelt

Vrijwel alles in dit huis draait om LEGO. En dan hebben we het niet alleen over de decoratie, maar ook over de meubels en kleuren. Daarnaast heeft de woning nog veel meer speelse elementen waar een kind alleen maar van kan dromen. Zo heeft de bank in de woonkamer bijvoorbeeld zelfs een ingebouwde ballenbak!

Het speelse familiehuis staat in Kaohsiung, een stad in het zuiden van Taiwan. Voor het interieurontwerp van dit LEGO themed huis schakelde de familie Hao Design Studio in. Een slimme keuze wat ons betreft!

De woonkamervloer is een stukje verhoogd om plaats te maken voor de ingebouwde play pond. Omdat de ballenbak in de grond ligt en omringd wordt door blauwe banken, lijkt het een beetje op een klein zwembad. Om dat gevoel nog eens extra te versterken, liet de design studio trapleuningen terugkomen in het interieur die ook worden gebruikt in een zwembad. De ruimte onder de vloer wordt nu goed benut door gekleurde lades met extra storage ruimte.

Ook de keuken is speels ingericht, maar heeft daarnaast een aantal stijlvolle en strakke elementen, zoals het marmeren tafelblad en betonnen wanden die doorlopen op het plafond. Aan een kant leunt het tafelblad op enorme gestapelde LEGO stenen, geniaal! Dit keukenblok met twintigduizend LEGO steentjes zou trouwens ook prima passen in dit familiehuis.

Hoewel zo’n speels familiehuis een paradijs is voor ieder kind, is er ook nog een beetje aan de volwassenen gedacht. Zo hangt er bijvoorbeeld ook gewoon kunst aan de muur. Uiteraard is dit zelfportret van Vincent van Gogh wel geheel in stijl met LEGO steentjes gemaakt.

>> Ook cool: deze kunstenaar maakt een Mondriaan van LEGO blokjes.

In de master bedroom kozen de bewoners voor een aantal bijzondere kleuren waardoor er een vorm van colorblocking onstaat. Durf jij dat thuis ook aan? In dit artikel geven we je vijf ideeën om je huis flair te geven met opvallende kleurencombinaties.

www.facebook.com

Reageer op artikel:
Kleurrijk en speels familiehuis in Taiwan waar LEGO de hoofdrol speelt
Sluiten