Sharon van der Werf
Sharon van der Werf City guides 4 feb 2019

Te gek: dit kleurrijke dorpje in Turkije heeft alle kleuren van de regenboog

Het lijkt wel een sprookje: het dorpje Kuşadası in Turkije heeft er sinds kort een onwijs kleurrijke buurt bij. Van roze naar paars, van blauw naar groen en geel. Drie keer raden waar wij dit jaar maar al te graag naar toe willen gaan.

De Turkse badplaats Kuşadası is een populaire vakantiebestemming voor toeristen. Dat betekent dat er, vooral in de zomer, dagelijks vliegtuigen vol toeristen op het vliegveld terecht komen.

Vroeger was deze heuvel absoluut geen fijne buurt. Kinderen mochten niet buiten spelen, omdat het gevaarlijk was. De buurt had last van armoede en zag er verlaten uit. Maar de buurt is wél het eerste wat toeristen zien, aangezien het dicht bij het vliegveld ligt.

De kracht van kleuren

Twee lokale kunstenaars hadden het ambitieuze idee om de heuvel in alle kleuren van de regenboog te verven. Door in de kracht van kleuren te geloven, wilden zij het dorpje Kuşadası weer nieuw leven in blazen. In samenwerking met het verfmerk Marshall hebben ze de buurt ‘more fun, livable and enjoyable‘ gemaakt. Ze hebben letterlijk kleur gegeven aan het leven van de mensen.

Na maanden hard werken is het resultaat adembenemend:

Wij voorspellen dat dit dorpje heel geliefd gaat worden door influencers. Om nog maar over dat prachtige panorama-view te zwijgen. Meer weten over het project? Bekijk dan deze inspirerende video:

Ook geïnspireerd worden door kleur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Te gek: dit kleurrijke dorpje in Turkije heeft alle kleuren van de regenboog
Sluiten