Maud van Dijck
Maud van Dijck Interieur 28 dec 2021

Deze pastel kleurencombinaties willen we vaker terugzien in interieurs

Nog op zoek naar inspiratie voor kleur in je interieur? Waarom kies je niet voor een leuke kleurencombinatie van pastel? En dan bedoelen we niet een standaard combi van geel en blauw of roze ben blauw. Maar juist kleurencombinaties die we niet zo vaak in huis zien.

Zo heb je bijvoorbeeld mint groen en een licht roze of mauve en lila. Ook deze combinaties leveren soms prachtige resultaten over wat je ook hieronder ziet. Denk dus out of the box en kom uit bij kleuren die je niet snel samen zou koppelen en ga eens mixen en matchen totdat je bij een toffe combi uitkomt.

3 toffe kleurencombinaties van pastel

1. Roze en groen

Roze en groen is een hele toffe, maar ook ondergewaardeerde combinatie. Je ziet namelijk sneller een blauwe kleur bij roze dan groen. Het mooie aan het voorbeeld hierboven is dan ook dat een blauw en een groen schilderij op de roze muur hangen waardoor je de twee meteen kan vergelijken.

Blauw geeft een prachtig koel effect aan het warme roze interieur, maar de groene tint heeft juist net als het roze een wat warmere uitstraling. Als je van een warm interieur houdt is groen dus een betere optie.


Het mooie aan dit interieur is dat juist het groen én het roze een koelere ondertoon hebben. Hierdoor oogt dit interieur juist een stukje frisser dan het andere.


Dan komen wij bij ons laatste groen-roze interieur uit dat een beetje tussen de twee vorige voorbeelden inzit. De banken, gordijnen en muren hebben namelijk allemaal een warme toon. Maar het vloerkleed en de tafel zorgen juist weer voor wat koud contrast waardoor er een mooie balans is in dit interieur met beperkte kleuren.

2. Lila en mauve

Roze en paars is niet echt een ongebruikelijke kleurencombinatie. Dat betekent alleen niet dat het matchen van mauve en lila er ook een is die je veel in interieurs ziet. Heel jammer eigenlijk als je kijkt naar het prachtige plaatje hierboven. Wij zijn vooral dol op de velvet gordijnen!


Ook voor een rustiger interieur werkt deze combi heel goed. En ook hier zie je weer wat groen terug: de mintgroene bank is een echte opfrisser. Wat ons ook meteen een preview geeft op de volgende twee pastelkleuren.

3. Paars en mintgroen

Wij vinden het echt een fantastische match! Er mag dan paars en turquoise staan, maar we vinden het toch meer weg hebben van mintgroen. Door deze twee lichte tinten met wit te matchen krijgt de kinderkamer een elegante en luchtige uitstraling.


Of geef twee van je meubels een make over. Verf een tafeltje in een lila kleurtje en een stoel in mintgroen en zet ze naast elkaar in je interieur voor een toffe look.

Designers hebben gesproken: deze kleur zien we in 2022 écht vaak terug

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Sf girl by bay

Reageer op artikel:
Deze pastel kleurencombinaties willen we vaker terugzien in interieurs
Sluiten