Merve Ozturk
Merve Ozturk Wooninspiratie 15 jan 2021

Instagram heeft gesproken: dit zijn de populairste kleuren voor je voordeur

Als er één simpele (en voordelige) manier is om de buitenkant van je huis op te laten vallen, dan is het wel een frisse verflaag op de voordeur. Whitegates UK heeft onderzoek gedaan naar de voordeur kleuren die het vaakst op Instagram op de kiek gezet zijn, en wij hebben de uitslag.

Ben jij ook van plan om je voordeur aan te pakken? Leg je verfkwast dan nog even neer en neem even een kijkje naar populairste kleuren die het afgelopen jaar zijn gebruikt.

Dit zijn de populaire kleuren voor je voordeur

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen. De populairste voordeur is een bruine houten deur, in verschillende variaties – van donker eiken tot licht hout. Dat verbaast ons niets, natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen worden namelijk steeds populairder.

Dat is natuurlijk niet alles, zwarte deuren kwamen binnen als de tweede meest populaire kleur. Mooi, want zwart is altijd goed en staat bovendien ook nog eens elegant en stoer.

Liever wat meer kleur? Dan kan je ook neigen naar de kleuren groen (zowel donkergroen als sage groen) en blauw. Deze kleuren zitten namelijk in de top vijf populairste kleuren voor de voordeur.

Als je dacht dat felle kleuren worden overgeslagen, heb je het goed mis. Ook roze, gele en paarse kleuren verschijnen vaak op voordeuren. Aarzel dus niet om jouw voordeur te verven in jouw favoriete kleur.

Nog even de populairste kleuren voor de voordeur op een rijtje:

 1. Hout
 2. Zwart
 3. Groen
 4. Blauw
 5. Sage
 6. Rood
 7. Wit
 8. Grijs
 9. Roze
 10. Geel
 11. Paars

Op de Roomed-redactie zijn in ieder geval dol op kleur, onze favorieten zijn dan ook sage groen en roze. A pop of colour! Wat is jouw favoriet?

Deze kleuren kan je goed met elkaar combineren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment TherapyWhitegates

Reageer op artikel:
Instagram heeft gesproken: dit zijn de populairste kleuren voor je voordeur
Sluiten