Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Wooninspiratie 26 aug 2018

Met deze kleuren creëer je rust in huis (volgens designers)

Als we denken aan rust creëren in huis dan denken we al gauw aan een goed bed en heerlijke kussentjes. Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar kleur is ontzettend belangrijk voor het creëren van een rustige omgeving. Het gaat dan niet alleen om het kleurenpalet van de slaapkamer, want zelfs de kleuren in de keuken dragen bij aan een relaxte vibe

Na een lange werkdag, op een vrije zondagochtend of na een stressvolle situatie. Zelfs als we thuiskomen van een mega luxe vakantie gaat niets boven ons eigen huisje. Het is daarom wel van belang dat je daadwerkelijk tot rust kan komen. Kleur heeft invloed op hoe we ons voelen en is daarom een belangrijk onderdeel van ons interieur. Dit zijn volgens designers de perfecte kleuren voor een oase van rust in huis.

Zacht wit

Farrow & Ball-verf is favoriet onder designers. De verf heeft een unieke kleurdiepte en is perfect voor het creëren van een rustige sfeer. De kleur Cornforth White van Farrow & Ball wordt veel gebruikt door designers en dat is niet zomaar. Het is een mooie zachte neutrale kleur die een fijn kalmerend effect heeft op elke kale ruimte. Op zoek naar een vleugje drama? Ook dan is de verf van Farrow & Ball ideaal door de unieke kleurdiepte. Zelfs pastelkleuren en donkere tinten lenen zich erg goed voor een dramatic touch

Subtiel helder

Voor een ontspannen sfeer in huis heb je niet persé zachte kleuren nodig. Ook heldere kleuren werken erg fijn vooral als je ze combineert met een rustgevend palet. Binnenhuisarchitect  Ghislaine Viñas maakt bijvoorbeeld vaak gebruik van de kleuren Bright Yellow, Peachy Keen en Early Spring Green van Benjamin Moore. Als je deze bijvoorbeeld combineert met zacht wit heb je een gouden combinatie in je handen. 

Vijftig tinten rust

Dat grijs allesbehalve saai is, blijkt wel uit de film vijftig tinten grijs. De kleur donkergrijs heeft een luxe en rustige uitstraling en is alles wat je nodig hebt voor een kalm hoofd. De kleur Kendall Charcoal van Benjamin Moore is warm en doet denken aan een heerlijke grijze kasjmier trui. Ook werkt de kleur bovendien erg goed op verschillende texturen zoals stucwerkmuren en baksteen. 

De perfecte combinatie

De kleuren Iced Cube Silver en Ecru van Benjamin Moore zijn zachte lieve kleuren. Het koele licht zilver en het warme licht zalm vormen samen de perfecte combinatie voor een relaxte sfeer. Kleuren om bij weg te dromen en helemaal tot jezelf te komen. Net zo belangrijk als de kleur zelf is de kleurtint, want met de juiste kleurtint tover je elke gewenste kleur tot een kalme kleur.

Meer rustgevende kleuren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze kleuren creëer je rust in huis (volgens designers)
Sluiten