Geert Remmelink
Geert Remmelink Kunst 20 jun 2016

Deze kunstzinnige gevel is voorzien van alle kleuren van de regenboog

Hoewel we dol zijn op gave architectuur, zien die prachtige gebouwen er tijdens de bouw en renovatie een stuk minder florissant uit. Op zich is dat niet erg, maar het is natuurlijk altijd beter als je iets leuks hebt om naar te kijken. Om die reden (en om hun nieuwe hotel te promoten) vroeg SLS Hotels aan kunstenaar Markus Linnenbrink om de gevel van het gebouw te voorzien van een kunstwerk. Het resultaat is een kleurrijk doek van bijna 40.000 vierkante meter. Dat noemen we nog eens een kunstzinnige gevel!

Waar Markus Linennbrink deze keer aan de slag ging met een nog op te leveren gebouw, tovert Okuda San Miguel de muren van oude kerken om tot felgekleurde kunstwerken. Oud of nieuw, deze kunstenaars laten zien hoe gaaf een vrolijke kleur op de muur kan zijn!

Niet alleen het resultaat van dit kunstproject is te gek; het is ook indrukwekkend om te zien hoe Markus Linnnenbrink aan te werk gaat. Alle lijnen zijn in één keer aangebracht op het grote canvas, wat ontzettend veel werk heeft gekost. We snappen dus wel dat Markus Linnenbrinke apetrots is op zijn – letterlijk en figuurlijk – immense meesterwerk!

MEER LEZEN
Kleur in de kunst doet het altijd goed, zeker in combinatie met architectuur. Check bijvoorbeeld deze kleurrijke vloer, die door alle materialen letterlijk een eye candy werd. En dit huis laat zien wat er gebeurt als je street artists de styling van het interieur en exterieur laat doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Deze kunstzinnige gevel is voorzien van alle kleuren van de regenboog
Sluiten