Merve Ozturk
Merve Ozturk Interieur 14 feb 2021

Oh wauw: deze warme kleuren zijn onmisbaar in een Marokkaans interieur

Ben jij gek op warme kleuren, verschillende patronen en is minimalisme helemaal niets voor jou? Dan is de kans groot dat je een Marokkaans interieur te gek zal vinden. Met authentieke voorwerpen en prachtige stoffen worden namelijk de mooiste ruimtes ingericht.

Deze interieurstijl wordt gekenmerkt door prints die worden gemixt, kleurrijke tegels en poefs, lantaarns en bijzondere tapijten.

Maar dat is nog niet alles. Ook worden er vele warme kleuren gebruikt in een Marokkaans interieur, en daar zijn we op de Roomed-redactie gek op. De hoogste tijd om daar dieper op in te gaan.

Dit zijn populaire warme kleuren in een Marokkaans interieur

In een Marokkaans interieur worden uitgesproken kleuren gebruikt. Niet alleen warme tinten, ook de kleuren kobalt-blauw, aquamarijn, turquoise en smaragd-groen komen vaak voor. Deze kleuren worden gecombineerd met natuurlijke materialen.

Oudroze

Warme kleuren zoals oudroze komen vaak voor in een Marokkaans interieur. Deze kleuren worden afgeleid van de specerijen die daar vandaan komen. Deze kleur past goed bij alle natuurlijke materialen maar is ook prima te combineren met uitgesproken kleuren zoals turquoise.

Terracotta

Deze kleur is niet alleen populair in een Marokkaans interieur, maar in vrijwel elke woonstijl. Het is een vrij neutrale kleur waardoor je makkelijk zorgt voor een goede balans en tegelijkertijd ook contrast creëert.

Combineren kan je leren: zo combineer je de trendkleur terracotta in huis

Saffraan

Deze prachtige kleur kan je zowel gebruiken voor je muren als voor accessoires. Als je je interieur neutraal wilt houden en op zoek bent naar een eyecatcher, dan is saffraan een goede kleur. Zo kan je een prachtige Tajine op je keukenblad zetten, of voor een tapijt gaan met details in deze kleur.

Karmijnrood

Houd je van fel en vurig? Ook dan zit je goed met een Marokkaans interieur. Deze kleur komt namelijk vaak voor. Van kleurrijke tegels in de badkamer, tot aan een comfortabele poef met een drukke print in de woonkamer.

Durf te combineren

Als je het leuk vindt om verschillende kleuren met elkaar te combineren, maar niet wilt dat het erg chaotisch oogt, dan kan je je houden aan de 60/30/10 regel. Dit houdt in dat je een dominante-, secundaire- en accentkleur kiest.

De dominante kleur valt direct op en kun je bijvoorbeeld gebruiken voor je muren. De secundaire kleur kan je verwerken in je (grote) meubels en met een accentkleur (denk aan kussens op de bank) maak je het helemaal af.

Roomed to the rescue: alles wat je wilt weten over kleuren combineren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

HomeDecoInterieurdesigner

Reageer op artikel:
Oh wauw: deze warme kleuren zijn onmisbaar in een Marokkaans interieur
Sluiten