Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Tips 11 nov 2018

Kleuren: alles wat je moet weten over kleur in je interieur (+ tips en tricks)

Zelfs als je verknocht bent aan zwart en wit, kun je niet ontkennen dat kleur heel veel voor je doet. Het beïnvloedt de sfeer in een ruimte enorm. Zelfs al met een klein vleugje verf. Wij geven je alle inspiratie om kleur toe te voegen aan je interieur. Van veel tot weinig en van verf tot accessoires.

Kleuren toevoegen aan je interieur

Maar voor welke kleur kun je het beste gaan? Als je daar nog niet uit bent, kun je het beste eerst kiezen of je meer voelt bij koele, warme of neutrale kleuren. Wat is wat?

 • Neutrale tinten: bruin, beige, grijs.
 • Koele tinten: wit, blauw, groen, grijs.
 • Warme kleuren: oranje, rood, zwart.

Koele tinten zijn rustgevend, warme tinten stimulerend. Neutrale tinten kun je met allebei combineren. Er is verder nog een handige stelregel voor kleur in je interieur, de zogenaamde 80/20 regel. Die houdt in dat als je interieur voor 80% uit neutrale tinten bestaat, je de overige 20% mag vullen met een sterke (koele of warme) kleur. Da’s ook handig als je eens een keer van kleur wil veranderen.

Roze in je interieur

Roze was vroeger alleen een kleur voor de kinderkamer van een klein meisje. Inmiddels weten we dat roze in je interieur ook juist supervolwassen kan zijn! Al dan niet in combinatie met groen, fluwelen stoffen en gouden accenten. Maar hoe doe je dat precies: roze stijlvol toepassen in je interieur? Een paar tips & ideeën:

Blauw in je interieur

Van hemelsblauw via kobaltblauw naar pauwblauw: blauw is beautiful! Dat laten we je zien met onze artikelen rondom blauwe inspiratie voor je interieur:

 • Heb je een blauwe muur in je casa? Combineer een donkerblauwe muur met een gallery wall voor het ultieme wauw-effect
 • Ben je bang dat het te druk wordt met veel blauw? Creëer rust met een hemelsblauw interieur
 • En mocht je nog een bank zoeken voor in je blauwe appartement of huis: een cognac leren bank voor een blauwe muur is een match made in interieur-heaven.
 • Nog niet overtuigd? Dit interieur laat je zien waarom ook jij voor petrol blauw moet gaan

Geel in je interieur

Geel is een kleur waar je instant happy van wordt. Bijna letterlijk alsof je de zon binnenhaalt in je interieur! Bovendien is geel ook nog een ontzettende trendkleur, dus struikel je over de gele kussens, gele banken en stoelen en andere gele accessoires voor je huis. En geel kan in élke ruimte:

 • Geel was lange tijd wel de láátste kleur waar we aan dachten, op interieurgebied. Daar is de laatste tijd flink wat verandering in gekomen. Geel – en met name okergeel – is hotter dan hot! Kijk maar eens naar deze inspiratieboost: fijne woonkamers met een vleugje okergeel
 • Ook voor je slaapkamer is okergeel een geschikt kleurtje. Het is immers heel lekker wakker worden met okergeel in je slaapkamer
 • Toch liever een andere tint geel? Wij vertellen je alles over mosterdgeel: een kleur met een warm retro gevoel
 • En vergeet de lichtere tinten geel niet! Met pastel geel in de keuken is het altijd lente in huis

Groen in je interieur

Bij groen denken we aan planten, aan sfeer en aan een vleugje mysterie. Of je nou gaat voor groene muren, groene meubels of groene planten: elk interieur kan wel een vleugje groen gebruiken.

 • Wil je groen toevoegen om meer sfeer in je interieur te krijgen? Olijfgroen is dé kleur voor een sfeervol interieur
 • Sowieso knappen ook kleine kamers enorm af van een likje groene verf. Geef je kleine slaapkamer meer sfeer met een groene muur
 • Ook in de keuken doet groen het goed. Check deze inspiratieboost: een vleugje groen in de keuken
 • In plaats van de muren, kun je ook je keukenblad in groen doen. Het keukenblad van groen marmer is hét paradepaardje van dit botanische interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kleuren: alles wat je moet weten over kleur in je interieur (+ tips en tricks)
Sluiten