Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 9 dec 2020

Roomed to the rescue: alles wat je wilt weten over kleuren combineren

Een blauwe woonkamer met gele accenten, een groene keuken met een houten keukenblad.. kan dan? We leren je in dit artikel alles wat je wilt weten over kleuren combineren. Van blauw tot roze en terracotta, we nemen de populairste kleuren met je door en vertellen je er alles over.

Kleuren combineren doe je zo

Je kunt natuurlijk zelf onderzoek doen naar het combineren van kleuren. Bekijk daarvoor eens dit artikel over de kleurencirkel, waar we je duidelijk uitleggen welke kleuren je kunt combineren voor een wow-effect. Of lees dit artikel over een ton sur ton interieur.

> Doen! 5 kleurencombinaties die verrassend goed werken in huis

Grijs combineren

Een veel gekozen ‘kleur’ in Nederlandse interieurs is grijs. Het is dan ook logisch dat ‘grijs combineren’ een veelgebruikt zoekwoord is op Google. Tijd om je een handje te helpen aan de hand van de volgende artikelen.

  • We beginnen met een algemeen artikel waar grijs combineren centraal staat.
  • Wanneer je grijs in huis wilt halen, is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken tussen de tint. Ga je voor een warme grijs of een koele grijs? We leggen je er meer over uit in dit artikel.
  • Een van onze favorite combinaties is grijs en lichtroze, omdat ze de beste kanten van elkaar naar boven halen.
  • Voor iedereen die denkt dat grijs saai is, hebben we dit Scandinavische appartement dat het tegendeel bewijst.
  • Grijs combineren met hout is natuurlijk ook een optie. We delen een typisch Scandinavisch interieur vol inspiratie.

Ook deze kleuren combineren goed met elkaar

Ben je geen grijs muisje, en mag het voor jou allemaal wel wat meer pit hebben? Daar houden we van. We delen hieronder een lijst met een aantal kleuren, en de suggesties met welke kleuren je ze het beste kunt combineren. Voor ieder wat wils.

> Ook leuk: check deze mierzoete kleurencombinaties voor de babykamer eens.

Materialen combineren

Naast het combineren van verschillende kleuren, krijg je soms ook te maken met materialen. Kan je bijvoorbeeld alle soorten hout met elkaar combineren? En hoe zit dat met zilver en goud combineren? En ook niet geheel onbelangrijk: hoe zit het met raambekleding combineren met de rest van je interieur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Roomed to the rescue: alles wat je wilt weten over kleuren combineren
Sluiten