Merve Ozturk
Merve Ozturk Woonkamer 30 nov 2020

Hartstikke tof: combineer deze kleuren voor een stijlvolle woonkamer

De woonkamer is een belangrijke ruimte in huis, want niet alleen jij, maar ook je gasten brengen er veel tijd door. Het is de ideale plek om je mooiste items tentoon te stellen en de ruimte persoonlijk te maken. Ook kleur speelt hier een grote rol in.

Uiteraard moet je doen wat jij mooi vindt, maar we moeten zeggen dat bepaalde kleurencombinaties in de woonkamer het heel goed doen. Ik laat je zien welke kleuren je kunt combineren voor een stijlvolle woonkamer.

Deze kleuren kun je met een gerust hart combineren in de woonkamer

Creëer een rustgevende ruimte

Ga voor kleuren die je helpen om tot rust te komen. Kleuren waar je wellicht onrustig van wordt zijn rood en oranje. Wel zijn ze uiteraard goed te gebruiken als accentkleuren, maar voor op je muren is een wat lichtere kleur een beter idee.

Wil je voor een kleurrijk accentkleur gaan? Verf dan de muur achter je bank in een aparte kleur. Op deze manier voeg je toch meer kleur in huis maar hoef je er niet constant naar te staren wanneer je een leuke serie kijkt.

Lees ook: Waarom geel de nieuwe accentkleur is die je in je woonkamer wilt

Neutrale kleuren

Lichte kleuren zoals beige, taupe, lichtroze en lichtgrijs voegen veel warmte toe aan je interieur. Bovendien zorgen ze ervoor dat de ruimte er groter uitziet dan normaal en zijn ze goed te combineren met allerlei andere (uitgesproken) kleuren.

Daarnaast staan deze kleuren goed met natuurlijke materialen zoals hout, rotan en bamboe.

> Fijne woontrend: met bamboe haal je een botanische, bohemian vibe in huis

Felle kleuren

Wat meer uitgesproken kleuren zoals donkerblauw, donkergroen en paars zorgen voor meer sfeer en gezelligheid in je interieur. Vooral in combinatie met plaids en kaarsen wordt de woonkamer de ultieme plek om tijd in door te brengen.

Wat we vaak zien in woonkamers die felle kleuren bevatten, zijn wat minimalistische meubels en accessoires. Dit zorgt voor een goede balans in huis. Je wilt natuurlijk niet dat je interieur er chaotisch uitziet.

De beste kleurcombinaties

Je kunt kleuren combineren op basis van jouw persoonlijke smaak en voorkeur. Ga je voor kleuren die goed bij elkaar matchen, kies je voor ton sur ton of combineer je complementaire kleuren met elkaar? Het kan allemaal. Toch zijn er bepaalde kleurcombinaties die het áltijd goed doen. Let’s check them out.

Groen en roze

Dit zijn twee complementaire kleuren, maar passen ontzettend goed bij elkaar. De kleur groen maakt het allemaal net wat stoerder. De kleur roze is wat lichter waardoor deze kleurcombinatie de ruimte niet verkleint.

Blauw en oranje

Deze combinatie straalt één en al kracht uit. Deze felle kleuren passen heel goed bij elkaar, mede omdat de kleur blauw wat koeler is, en oranje meer warmte toevoegt.

Neutrale kleuren met een pop of color

Last but not least, zijn we gek op neutrale kleuren. De basis is neutraal, maar er zijn verschillende accentkleuren gebruikt die meer sfeer en warmte toevoegen. Op deze manier creëer je een rustgevend interieur en zorg je toch nog voor wat contrast.

Benieuwd naar welke kleuren je goed met elkaar kunt combineren?