Merve Ozturk
Merve Ozturk Interieur 18 dec 2020

Kleuren combineren voor een klassiek interieur: deze combinaties werken goed

Waar we op de Roomed-redactie aan denken bij een klassiek interieur? Sowieso symmetrie, houtsoorten en sierlijsten. Vaak zijn er ook Griekse en Romeinse invloeden. Hoe dan ook is het een interieurstijl dat enorm veel elegantie uitstraalt en tijdloos is.

Dat gezegd hebbende gaan we direct in op klassieke kleurenpaletten die goed bij deze stijl passen en wederom tijdloos zijn. Van populaire neutrale kleuren tot rijke juweeltonen die nooit uit de mode lijken te raken. Deze kleurencombinaties helpen je om een klassieke look te creëren.

Deze kleuren kan je goed met elkaar combineren voor een klassiek interieur

1. Greige

Zoals je aan de naam al begrijpt is deze kleur een combinatie van de kleuren grijs en beige. Dit is een goede basiskleur waardoor je ook goed andere levendige kleuren kunt combineren.

Zorg ervoor dat de basis (muren, plafond en grote meubels) greige is. Vervolgens kun je woonaccessoires in levendige kleuren nemen zoals rood, blauw en bruin.

Lees ook: Welke woonstijl past bij mij? De interieurstijl klassiek (+ voorbeelden)

2. Blauwgrijs, wit en hout

Het is belangrijk om de juiste tinten te gebruiken. Zo kan een koele grijze tint meer neigen naar een landelijke stijl. Een diepe blauwgrijze tint in combinatie met wit en houten elementen is daarentegen de perfecte manier om een klassieke sfeer te creëren in een bepaalde ruimte.

3. Indigo en wit

Een andere combinatie die het heel goed doet in een klassiek interieur, zijn de kleuren indigo en wit. Met deze combinatie kan je gewoon niet fout gaan. Bovendien is het ook nog eens een tijdloze kleurencombinatie – want hé, blauw is altijd goed.

Zorg wel voor een goede balans door verschillende materialen en texturen te gebruiken in je interieur. Ook kun je zorgen voor meer warmte met leuke kaarsen en plaids – dit zijn namelijk beide vrij koele tinten.

4. Lichtgroen, wit en hout

Lichtgroen is wederom een go-to kleur om te gebruiken in je interieur. Het is een veelzijdige kleur en weet de aandacht te trekken in een klassiek interieur. Daarnaast ziet je huis er vrij ruim uit omdat het een lichte kleur is – vooral in combinatie met helder wit en licht hout komt deze tint goed tot zijn recht.

5. Grijs, wit en goud

Deze mix van grijstinten, warme houttinten en goud past bij elk klassiek huis. Deze kleurencombinatie maakt je huis een tikje stoerder. In combinatie met de neutrale kleuren grijs en wit is goud bijna een accentkleur te noemen. Ga bijvoorbeeld voor witte muren, grijze meubels en voeg wat luxe toe met een goudkleurige sierlijst aan de muur.

6. Zwart, wit en goud

We gaan een tikje donkerder. Ook de kleuren zwart, wit en goud zijn goed te combineren in een klassiek interieur. Er is uiteraard niets klassiekers dan zwart en wit. Deze kleuren balanceren elkaar namelijk enorm goed. Met goudkleurige details maak je het tenslotte helemaal af.

Meer te gekke kleurencombinaties voor je interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

My Domaine

Reageer op artikel:
Kleuren combineren voor een klassiek interieur: deze combinaties werken goed
Sluiten