Maud van Dijck
Maud van Dijck Trends 14 sep 2021

Een frisse bries in je interieur met de kleur van het jaar 2022 van Flexa

Ben jij al bezig met dé trendkleur die je volgend jaar op de muur terug wilt zien? Het is bijna oktober woonmaand en dat betekent dat we weer volop in de laatste trends duiken. Vandaag lanceert Flexa de Kleur van het jaar 2022 en we mogen de eerste beelden alvast aan je laten zien.

Kijk naar boven, en misschien zie je deze kleur wel in de lucht! De kleur Bright Skies is uitgeroepen tot kleur van het jaar 2022 naar aanleiding van een wereldwijd trendonderzoek geleid door verfproducent AkzoNobel.

Flexa’s kleur van het jaar 2022: Bright Skies

Met Bright Skies krijg je een licht interieur dat frisheid en helderheid uitstraalt. Het is ideaal voor als je positiviteit naar binnen wilt halen en zelf ook optimistischer wil zijn.

Vorig jaar was er gekozen voor een kleur die houvast bood, maar de kleur van dit jaar is juist een heldere kleur die alles wat nieuw is met open armen ontvangt. De kleur komt dan ook als een frisse wind, wat we allemaal hopen dat volgend jaar voor ieder van ons zal zijn.

kleur van het jaar 2022 bright skies flexa
Bron: Flexa Kleurentrends 2022 - flexa.nl

Creatief directeur van het Flexa Colorlab, Heleen van Gent, geeft hier dan ook de reden voor: “Na ons een tijd opgesloten te hebben gevoeld, kunnen we nu onze horizon weer verbreden. We willen ons vrij en herboren voelen, zodat we naar buiten kunnen kijken en nieuwe ideeën naar binnen kunnen halen, met een heldere blik en hervonden plezier.”

Ze vindt het vooral een prachtige kleur om je plafond in te verven om de mooie blauwe lucht ook in huis te hebben. Beschouw je plafond als een vijfde muur in je interieur en beslis of je hem in een andere kleur wilt verven.

De verschillende kleurpaletten

Naast de kleur van het jaar 2022 geeft Flexa ook altijd kleurpaletten waarin de uitgeroepen kleur wordt gecombineerd met andere bijpassende kleuren. Deze vier kleurpaletten representeren eigenlijk vier trends en rollen die we terugzien in ons huis:

  • Studio Kleuren: de kracht van verbeelding
  • Workshop Kleuren: de veranderende rol van ons huis
  • Greenhouse Kleuren: natuur als bron van alles
  • Salon Kleuren: tijd voor empathie en openheid

Hieronder zie je voorbeelden van deze kleurpaletten.
Bright Skies kleurpalet

studio kleurpalet
Bron: Flexa Kleurentrends 2022 - flexa.nl

Studio: onze eigen plek

Om te ontsnappen aan het dagelijks leven bestaat het Studio palet uit rustgevende kleuren. Het zijn kleuren die een ruimte creëren waarin je kan opladen en inspiratie kan halen. Denk aan zachte, subtiele kleuren zoals roze, rode en sinaasappeltonen.

Perracotta, een nieuwe trend of een hype? Je leest er hier alles over

kleur van jaar

Workshop: één ruimte waar je alles kan doen

Met het Workshop palet kan je ideaal veranderingen in je interieur aanbrengen. Daarom is het ook het perfecte palet voor een ruimte die multifunctioneel is. Met energieke kleuren zoals geel, roze en groen kan je gemakkelijk specifieke zones in een ruimte creëren.

kleur van jaar

Greenhouse: natuur voorop in huis

Je verbonden voelen met de natuur is belangrijk en dat is wat het Greenhouse palet vertegenwoordigt. Zeker nu meer mensen verhuizen van de stad naar de ruime, groene dorpen. Haal positiviteit binnenshuis met lichte, natuurlijke tinten zoals groen, grijs en blauw.
Kleur van het jaar 2022

salon kleuren kleurpalet
Bron: Flexa Kleurentrends 2022 - flexa.nl

Salon: een veilige plek voor iedereen

Het is een tijd voor empathie en openheid en het Salon palet straalt dit uit. Daarnaast is het een goede keuze als je toe bent aan een frisse start of net je eerste woning hebt gevonden. Luchtige neutrale tinten zoals wit, crème en bruin zorgen dat jij klaar bent voor wat de toekomst je zal brengen.

Voor meer informatie over de kleur van het jaar 2022 en de verschillende kleurpaletten kan je op de Flexa site terecht.

Kom maar door: TikTok influencers vertellen over nieuwe woontrends

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een frisse bries in je interieur met de kleur van het jaar 2022 van Flexa
Sluiten