Merve Ozturk
Merve Ozturk Meubels & accessoires 21 dec 2020

5 manieren om Pantone’s kleur(en) van het jaar 2021 in huis te verwerken

Een nieuw jaar betekent een nieuw kleurenpallet. Onlangs heeft Pantone niet één maar liefst twee kleuren uitgeroepen tot Pantone’s kleur van het jaar 2021 – namelijk PANTONE 13-0647 Illuminating en PANTONE 17-5104 Ultimate Gray.

Illuminating is een positieve kleur die ons direct doet denken aan de zon en ons energie geeft. Ultimate Gray straalt één en al kracht uit en kan gecombineerd worden met veel andere kleuren. Benieuwd hoe je deze kleuren in je huis verwerkt? Lees dan gauw verder.

Zó verwerk je Pantone’s kleur van het jaar 2021 in huis

1. Creëer een accentmuur

Heb je nou een lege muur waarvan je niet weet wat je ermee zou moeten? Dan is dit het perfecte moment om een accentkleur te creëren met Pantone’s kleur van het jaar. Uiteraard kan je zelf kiezen of je voor geel of grijs gaat. Je kan er ook voor kiezen om beide kleuren te gebruiken en een colorblocking effect te creëren.

2. Ga voor originele wandbekleding

Een andere manier om deze prachtige kleuren te verwerken in huis is door te kiezen voor originele wandbekleding. Hierboven zie je bijvoorbeeld leren wandbekleding, wat ervoor zal zorgen dat je huis een stoere sfeer krijgt. Wil je iets warmers creëren? Ga dan voor velvet wandbekleding.

Lees ook: Wat velvet accessoires met je interieur kunnen doen (van kussens tot behang)

3. Meubels in Pantone’s kleuren

Niets is belangrijker dan comfortabele meubels in huis. Of je nou voor een enorme bank in een gele kleur gaat, of liever grijze fauteuils in huis neemt – het zal er hoe dan ook stijlvol uitzien. Daarnaast kan je uiteraard ook mixen en matchen. De kleur grijs kun je namelijk goed combineren met andere (uitgesproken) kleuren.

4. Ga voor leuke woonaccessoires

Ook woonaccessoires kunnen veel voor je interieur betekenen. Van (vloer)lampen tot kandelaars en van warme plaids tot aan de mooiste vazen. Wederom kun je experimenteren met verschillende kleuren. Het is misschien even puzzelen om het beste resultaat te krijgen, maar aan het einde zal het ‘t allemaal waard zijn.

> Hartstikke tof: combineer deze kleuren voor een stijlvolle woonkamer

5. Creëer een (reusachtige) gallery wall

Nog een andere manier om Pantone’s kleur van het jaar 2021 in huis te halen is door een gallery wall te creëren. Kies je leukste foto’s uit of selecteer een aantal van jouw favoriete prints. Laat deze vervolgens uitprinten in zwart wit fotopapier en lijst ze in.

Tip: ga voor een gele accentmuur zodat je zwart-witte foto’s júist opvallen.

Andere kleurtrends voor komend jaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 manieren om Pantone’s kleur(en) van het jaar 2021 in huis te verwerken
Sluiten